Skip to main content Skip to main menu Skip to search

Bazate pe principii științifice

Seria de produse Novage a fost creat pe baza cercetărilor inovatoare AgeReflect™, desfășurată și dezvoltată de oamenii de știință Oriflame. Scopul — de a înțelege mai bine procesul de îmbătrânire și cum acesta influențează în general asupra vârstei. Din echipa de cercetare AgeReflect™ au făcut parte oameni de știință din diferite domenii de activitate, inclusiv marketologi, biologi și dermatologi, în colaborare cu grupuri independente de experți din domeniul cosmetologiei.

Din 2012 Oriflame a efectuat cercetări detaliate asupra modului în care percepem vârsta, comparativ cu procesul de îmbătrânire al pielii noastre. Am studiat aspectul pielii a peste 1000 de femei, cuprinzând diverse zone, culturi, etnii și grupuri de vârstă. Am luat în considerare 23 caracteristici ale feței, de la laba gâștii la riduri și roșeață pentru a determina care dintre ele influențează vârsta pe care o arătăm. 

4 din 5 femei arată mai în vârstă decât sunt, de fapt. Percepția asupra vârstei este un subiect extrem de fascinant! Dar este, de asemenea, și o știință relativ nouă pentru industria frumuseții. Prin înțelegerea caracteristicilor care duc la percepția asupra vârstei, am reușit să creăm soluții anti-îmbătrânire pentru piele, ce combat semnele care fac diferența. 

Studiul a evidențiat 23 de semne principale ale îmbătrânirii pielii, dintre care 12 influențează cel mai mult vârsta pe care o arătăm. Este interesant faptul că importanța acestor 12 semne diferă de la o etnie la alta. De exemplu, nuanța pielii este considerată un semn major de îmbătrânire la femeile asiatice, adică hiperpigmentare și piele cu aspect tern, astfel această caracteristică deține cel mai mare impact în percepția vârstei.

Deși aspectul neuniform al nuanței pielii influențează percepția și asupra femeilor caucaziene, ridurile – în special cele din zona de contur a ochilor și de pe frunte – au cel mai mare impact în acest sens. Pielea lăsată a fost, de asemenea identificată că afectează percepția asupra vârstei pentru acest grup de femei care tind să experimenteze riduri în jurul gurii și piele lăsată sub bărbie, mai devreme decât alte etnii.