Skip to main content Skip to main menu Skip to search
  1. Pagina principală
  2. Presă
  3. Știri
  4. Informații importante despre datele dumneavoastră personale

Informații importante despre datele dumneavoastră personale

Stimate Brand Partener,

Vă scriem pentru a vă informa cu privire la un incident care ar putea implica datele și informațiile dumneavoastră personale.

Respectarea intimității dumneavoastră, protejarea comunității Oriflame și a datelor dumneavoastră personale reprezintă prioritatea noastră principală. Ne pare rău să vă informăm că noi, echipa Oriflame, am fost afectați de o serie de atacuri cibernetice cu intenții criminale, care au avut ca rezultat accesul neautorizat la sistemele noastre de informare.

Atacurile au avut loc pe 31 iulie și 1 august 2021 și au dus la obținerea de către infractori a accesului neautorizat la datele personale ale unor parteneri de brand, cum ar fi copii ale documentelor de identitate. Datele precum numărul de cont bancar, numerele de telefon și parolele nu au fost afectate de acest atac. Nici tranzacțiile comerciale nu au fost afectate.

Facem tot posibilul să identificăm toți partenerii de brand care au fost afectați de acest atac și ce tip de informații au fost compromise în fiecare caz. În acest moment, putem confirma că incidentul a afectat în principal partenerii de brand din CSI și Asia. Vom contacta direct orice persoană ale cărei date cu caracter personal au fost afectate în mod direct și vom furniza informații suplimentare până pe 19 august 2021.

După ce a avut loc un acces neautorizat la sistemele noastre, am notificat imediat autoritățile relevante, precum și Centrul Național Elvețian pentru Securitate Cibernetică. Am luat măsuri pentru a consolida măsurile de securitate cibernetică existente și investigăm incidentul împreună cu partenerii externi și cu agențiile de aplicare a legii.

Deși, în acest moment, nu avem nici-un motiv să credem că datele ar putea fi folosite pentru fraudă de identitate, vă îndemnăm să luați următoarele măsuri de precauție:

  • Dacă sunteți victima unei tentative de fraudă sau a unui furt de identitate, raportați-o imediat autorităților locale de aplicare a legii.

  • Fiți precaut dacă organizații sau persoane din exterior încearcă să vă contacteze

  • Dacă folosiți parole care sunt legate de identitatea dvs., vă recomandăm să vă actualizați parolele.

Securitatea informațiilor dvs. personale este de o importanță capitală pentru noi. Împreună cu forțele de ordine și cu alți parteneri externi, vom face tot posibilul pentru a proteja comunitatea noastră Oriflame, să investigheze pe deplin incidentul și să se asigure că cei responsabili sunt pedepsiți pe deplin pentru acțiunile lor ilegale.

Ca urmare a acestui atac, contul dumneavoastră Oriflame, comenzile și procesul de plată nu sunt afectate și vă puteți continua activitatea în mod normal.

Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să contactați Serviciul Clienți Oriflame.

Cu respect,

Management Oriflame Moldova