Machiajul pentru pleoapa căzută

Pleoapa căzută este o caracteristică a structurii genetice a pleoapelor, precum și o consecință a îmbătrânirii naturale a pielii, în care pleoapa fixă superioară este situată jos și se suprapune complet sau parțial pleoapei mobile. Ca urmare, procesul de aplicare a machiajului devine mai complicat. Umbrele se adună în pliu, capetele săgeților trasate "se deformează" pierdînd conturul clar, linia de la dermatograf sau creion rămâne imprimată și creează un aspect murdar și neîngrijit. Pentru a ridica vizual pleoapa căzută și a conferi o privire mai deschisă, trebuie să urmați niște reguli foarte simple.

Primerul pentru ochi facilitează aplicarea umbrelor și, de asemenea, prelungește durabilitatea machiajului, motiv pentru care este recomandat spre utilizare fetelor cu orice formă de ochi. Dar în cazul pleoapei căzute acest remediu este de neînlocuit. Pentru fixare, aplicați fardul de pleoape de nuanța pielii pe toată pleoapa. Fardul trebuie să fie mat, fără particole de luciu sau sidef. Nerespectând această regulă, puteți adăuga vizual volum și face ochii și mai „grei”. Este important să acordați atenție alegerii produselor.

Eyelinerul trebuie să fie unul rezistent, iar creionul dermatograf trebuie să fie fixator. Eu optez pentru 35742 și 36547. Principalul scop al acestui machiaj este de a evidenția ochii, creând o privire ”dechisă”. Pleoapa inferioară este accentuată la minim — fără linii groase și bie definite. În caz contrar, veți conferi o formă mai îngustă ochilor. Săgețile largi cu cozi lungi nu sunt potrivite pentru o astfel de structură a pleoapelor. Ele vor atrage atenția asupra lor, creând o privire grea și vârstnică. Opțiunea ideală ar fi o săgeată subțire curbată de-a lungul liniei de creștere a genelor pe pleoapa superioară, care va ajuta să scoatem în evidență frumusețea ochilor, dar în același timp nu va fi acoperită de pleoapa căzută. Săgeata, care începe nu în colțurile interioare ale ochilor, ci în centrul liniei de creștere a genelor — este opțiunea potrivită pentru fetele care au nu doar pleoapele căzute, ci și ochii apropiați.