Parfumer de sine stătător: cum să amesteci aromele?

Tendința de a stratifica mirosurile a capturat lumea parfumurilor. De ce să porți unul, dacă poți amesteca mai multe și crea propriul miros unic? Analizăm pe etape tehnica trendy și îți spunem cum să obții parfumul viselor tale.

Înainte de a începe, să decidem: orice aromă este concepută ca o compoziție completă, independentă. Amestecarea parfumurilor obișnuite se poate transforma într-un experiment sau joc. Iar pentru ca tehnica trendy să funcționeze cu adevărat, aveți nevoie de parfumuri concepute special pentru stratificare-notele lor se combină perfect între ele, creând armonios un al treilea parfum unic. De exemplu, cum ar fi noua serie Sensational de la Oriflame.

Evaluați-vă colecția

Mai întâi, selectați câmpul pentru experimente. Aromele intense cu o piramidă complexă nu vor funcționa: un cocktail exploziv nu va provoca decât dureri de cap. Pentru amestecare, aveți nevoie de monoarome cu o singură notă principală: de regulă, parfumul poartă numele acesteia. Aromele de citrus și vanilie se potrivesc cu aproape orice parfum, însă florile trebuie combinate cu atenție. Dacă doriți să accentuați o anumită notă — de exemplu, iasomie – stratificați diferite arome pe aceasta.

Testați pe hârtie
Încercați să combinați aromele stropindu-le pe o foaie de hârtie, nu mai mult de trei simultan. Experimentați până găsiți o combinație interesantă - și abia apoi aplicați-o pe corp. Dacă mirosul se comportă imprevizibil pe piele, îl puteți îndepărta cu ușurință cu ulei sau cu un produs de îndepărtare a machiajului, rezistent la apă.

Creați magia

Aplicați aromele, de la cele mai intense la cele mai ușoare. Pulverizați-le pe aceeași zonă - de exemplu, pe încheieturi - fără a aștepta până cea anterioară este absorbită în piele. Experimentați cu texturile: parfumurile pot fi amestecate nu numai între ele, ci și cu cremă de corp, ulei parfumat sau loțiune. Apropo, despre texturi: gelul de duș și deodorantul sunt, de asemenea, luate în considerație! Alegeți un produs cu o aromă neutră, astfel încât acesta să nu interfereze cu compoziția.Experimentul va avea cu siguranță succes dacă veți amesteca aromele special create pentru acest lucru.  Apa de toaletă Sensational   cu o notă centrală de trandafir va deveni baza imaginii, iar spray-ul parfumat    cu flori de măr va conferi o nouă nuanță de parfum. Fiecare produs poate fi purtat separat sau împreună, creând un al treilea parfum unic.

Text: Foto: Oriflame