O alegere ecologică: șampon solid

Știai că există șampon solid? Pregătește-te să descoperi un nou produs de îngrijire a părului. Dacă crezi că șamponul solid este doar un simplu săpun doar că pentru păr, atunci este timpul să spui adio acestei concepții greșite.

În 2018, piața șamponului solid a avut o valoare de 10,2 milioane și este ușor de înțeles de ce continuă să crească. Mulți oameni doresc să transforme îngrijirea zilnică în ceva mai ecologic, iar șamponul solid îndeplinește această cerință a industriei de frumusețe (inclusiv Oriflame) – deoarece poate fi ambalat fără a fi utilizat plastic.

În fiecare an, aproximativ 8 milioane de tone de plastic ajung în ocean. Un lanț de saci de gunoi cu tot acest plastic poate înconjura coasta lumii de cinci ori!

Șamponul solid este un prim pas important în lupta împotriva plasticului menajer. Și acum vom încerca să răspundem la cele mai frecvente întrebări despre acest produs.

Ce este un șampon solid?

Este un șampon în format tare precum un săpun, o alternativă mai prietenoasă cu mediul înconjurător față de omologii săi lichizi. Datorită dimensiunii sale compacte, are nevoie de ambalaje mai mici, cel mai adesea de hârtie - fără de plastic! Șamponul solid este format din ingrediente condensate, deci este mai economic. Și, după cum știm cu toții, economia este primul pas către mediu.

De ce este șamponul solid este mai prietenos cu mediul?

În primul rând, din cauza ambalajului. Deoarece șamponul este solid, adesea nu este ambalat în plastic, ci în carton, care este mult mai ușor de reciclat. Și este nevoie de foarte puțin carton, deoarece barele sunt de dimensiuni mici.

Șamponul solid este, de asemenea, mai economic decât șamponul lichid datorită formatului său. Un șampon înlocuiește două sticle de 250 ml de șampon lichid, astfel încât îl poți folosi de două ori mai mult timp. Alegând șamponul solid în locul celui lichid, economisești timp (inclusiv drumul până la magazin), economisești bani și, de asemenea, consumi mai puțin plastic.

Șamponul solid are o formulă biodegradabilă și este realizat exclusiv din ingrediente naturale. Acest lucru înseamnă că nu există deșeuri și se utilizează mai puțină apă, spre deosebire de cantitatea de apă pentru producerea șamponului lichid. Cu toții știm cât de prețioasă este resursa de apă în prezent - fiecare picătură contează.

Produsele Love Nature de la Oriflame conțin numai ingrediente naturale. Nu conțin siliconi sau parabeni, iar pentru ambalajele lor se utilizează 50% plastic reciclat. Șamponul nostru solid cu ulei de avocado și mușețel este un alt pas spre o viață durabilă.

Cum se utilizează șamponul solid?

La fel ca șamponul obișnuit: se spumează în palme și se masează ușor pe scalp. Acest format poate părea necunoscut, dar după ce îl vei încerca, îl vei găsi la fel de convenabil ca și cum ai folosi șampon lichid.

Ar trebui să folosesc balsam după șamponul solid?

Da, pentru că un șampon solid este la fel ca un șampon lichid. Sigur, repară părul uscat și deteriorat, dar pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să folosești balsamul Love Nature. Cele două produse funcționează bine împreună.

Pentru cine este potrivit pentru șamponul solid?

Șamponul solid este potrivit pentru toți cei care nu numai că au grijă de părul lor, dar doresc, de asemenea, să facă planeta noastră un pic mai bună. Produsul este ideal pentru călătorii: este economic și nu se va vărsa în valiză.

Șamponul solid Love Nature de la Oriflame cu ulei de avocado și mușețel nu conține siliconi sau parabeni. Este făcut cu ulei natural de avocado pentru a hrăni și restabili părul și, cel mai important, fără ambalaj din plastic! Bucură-te de moliciunea părului tău și ai grijă de natură.