Multimasking pe înțelesul tuturor

Uneori recunoscută drept echivalentul contouring-ului în îngrijirea pielii - multimasking a devenit repede populară. Dar ce este, cum funcționează – și cel mai important – cum o realizezi acasă? Citește în continuare pentru a afla!

CE ESTE MULTIMASKING?
Puțini dintre noi au probleme de piele concrete pe întreaga suprafață a feței noastre. Putem avea puncte negre și pori blocați într-o zonă și pete uscate în altă zonă. De aceea este greu ca un singur produs să se adreseze tuturor nevoilor noastre. Ce este multimasking: procesul de aplicare simultană a mai multor măști de față pe diferite zone ale feței pentru a trata problemele lor individuale.  

CUM SE REALIZEAZĂ
În primul rând, va trebui să îți faci temele. Va trebui să înțelegi cerințele actuale ale pielii tale si ce produse sunt cele mai bune pentru tratarea acestora. Iată cum:

ZONELE ULEIOASE
În mod normal, zona T este cea mai uleioasă parte a feței, mai predispusă să strălucească și să aibă puncte negre decât alte zone. Este recomandat să tratezi aceste probleme cu o mască de argilă care absoarbe excesul de sebum și atrage impuritățile din porii înfundați. Sau încearcă o mască pe bază de acid salicilic, care exfoliază pentru a preveni petele și acționează ca un anti-inflamator pentru a reduce roșeața.    

PETELE USCATE
Poți avea pete uscate oriunde, dar obrajii tind să fie mai sensibili la asperități. Aplică o mască bogată în vitamine pentru a calma și hrăni pielea sau aplică un produs pe bază de acid hialuronic care pătrunde în piele pentru a reține apa mai mult timp. În cazul în care vrei să folosești ceva ușor, o mască pe bază de gel va hidrata fără a adăuga ulei.

ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE
Inspirată de moda în frumusețe coreeană, o mască de față într-un strat subțire sau ca o pânză va da tenului tău acel impuls anti-îmbătrânire de care are nevoie. În mod normal, se aplică pe întreaga față, dar o poți personaliza pentru a viza zonele cu probleme. Caută una care luminează pielea, hidratează și atenuează ridurile fine. 

Text: Foto: Anna Mårtensson