История ритуалов красоты

Extraordinar de frumoasă

Istoria cosmetologiei este plină de exemple și proceduri necunoscute lumii moderne, în eficiența cărora credeau cu fermitate în trecut.

Ingredientul secret

Datorită că s-au păstrat până în zile noastre lucrările medicului Galen din Pergamon, se știe că femeile din Imperiul Roman timpuriu își mențineau tinerețea și frumusețea cu ajutorul produselor exotice – baie din excremente de crocodil amestecate cu noroi medicinal. Se credea că excrementele de crocodil aveau capacitatea de a încetini semnificativ procesul de îmbătrânire. Scufundarea într-un astfel de „izvor al tinereții” pentru câteva ore își puteau permite doar păturile înstărite ale societății – cei care nu aveau bogății materiale se puteau mulțumi doar cu o mască pentru față din aceleași ingrediente. Bine că aceste timpuri au trecut și avem la îndemână  Elixirul revitalizant și Crema de noapte Time Reversing SkinGenist™. 


Chip de înger


Многофункциональный ВВ-крем The ONE

În Evul Mediu era în vogă fața palidă, albă, comparată cu imaginile îngerilor din templu. Pentru a urma noul standard de frumusețe, doamnele recurgeau la metode extreme își scurgeau 0,5 l de sânge astfel căpătând un tel palid, alb ce demonstra o spiritualitate profundă. Procedura a devenit atât de populară încât se tipărea calendarul unde erau indicate datele, sfaturi pentru a scăpa de „excesul” de sânge în conformitate cu ciclul lunii, având în vedere timpul anului și amplasarea constelațiilor.

Știința a făcut progrese mari – crema modernă BB, precum Crema multifuncțională BB de la The ONE pentru un ten uniform, sănătos, hidratare și protecție și multe alte funcții într-un singur produs.

 

Nimic în plus


A scăpa de părul nedorit era răspândit printre toate culturile – prima mențiune de îndepărtarea părului se găsește în monumentele Egiptului Antic, Mesopotamia și  Grecia Antică. Una din cele mai vechi tratamente a ajuns până în prezent – îndepărtarea părului cu firul de ață. Cu un fir gros de lungime aproximativ 50 cm., legată la capete, se îndepărta părul de pe față și corp în antichitate. Acum această practică mai este păstrată în estul arab, China și India, și își găsește fanii săi datorită eficienții și procedurii relativ nedureroase.

 

Аппарат для очищения кожи лица SkinPro

Lume micro 

Contemporanii Platon și Aristotel, părintele medicinii Hippocrates este inventatorul unguentului antiinflamator pe bază de mâzgă de melc, lapte acru și carapacea de moluște zdrobită. Melcii erau folosiți și pentru tratamentul erupțiilor cutanate, ajutau la cicatrizarea rănilor. Secreția lor bogată în acid hialuronic, acid glicolic și proteine, ajutau la boli de piele încă din sec al 4-lea î.e.n. masajul cu melci este utilizat în industria frumuseții și acum, deși mai popular este în Asia, unde există mai puține stereotipuri despre crustacee.

A salva viața melcilor și a curăța în mod eficient pielea vă vor ajuta dispozitivul de curățare SkinPro.


Foc, urmează-mă.


Liao Ho („tratamente cu foc”) cunoscut în China din cele mai vechi timpuri – se considera că terapia cu foc îmbunătățește circulația sângelui, face pilea suplă și netezește ridurile. Cândva această procedură era practicată doar de către maeștri, ce dețineau magia elementelor, acum însă fanii medicinii alternative oferă asemenea servicii în saloane SPA obișnuite. 

Plate medicinale ce conțin alcool sunt aplicate pe pânză, aceasta se aplică pe față sau corp, să dă foc, iar apoi se stinge rapid cu o cârpă înmuiată în apă.

Văzând experiența generațiilor anterioare există motive să ne umplem de optimism pentru ca dispunem de o varietate largă de produse cosmetice ce ne oferă posibilitatea de a alege metodele cele mai sigure și nedureroase de îngrijire. 


Text: