Cum să-ți îngrijești părul: Ghidul editorului

Părul fiecăreia este diferit, însă produsele și instrumentele potrivite ne aduc mai aproape de un aspect mai sănătos și mai frumos al părului. Editorul nostru de frumusețe ne-a povestit despre produsele ei esențiale pentru păr, astfel încât să nu mai existe nicio femeie cu păr neascultător.

Șampon & balsam 
„Șamponul trebuie adaptat în funcție de natura firului de păr și a scalpului. Așa că înainte de a alege un șampon, identifică ce tip de păr ai – gras, matur, uscat – și asigură-te că alegi produsul de curățare potrivit. Eu, de exemplu, îmi vopesc părul cu regularitate, așa că aleg întotdeauna un șampon pentru păr vopsit de la Hair X. Apoi, continui cu un balsam care să-mi hidrateze părul. Balsamul este important pentru a obține finisarea dorită și nu pentru a curăța. Îmi place să am mai multe balsamuri de păr în baie și să le folosesc în funcție de look-ul pe care vreau să-l obțin.”

Folosesc:  Șampon pentru păr vopsit Hair X și Balsam pentru păr vopsit Hair X

Mască pentru păr
„Fiecare blogger pasionat de îngrijirea părului mizează pe măștile pentru păr. Folosite o dată sau de două ori pe săptămână, acestea conțin ingrediente hrănitoare ce pătrund în cuticula firului de păr, pentru a-l repara și trata. Apoi, alege un produs care să funcționeze pentru tipul tău de păr – dacă te confrunți cu electrizarea părului, alege o mască hidratantă - Eleo tocmai a lansat o alternativă cu trandafir și ulei de Argan. Îmi plac măștile derivate din ingrediente naturale precum lapte, ulei de migdale, miere și zer.” 

 

Produsul vedetă: Milk and Honey

"Fiecare blogger pasionat de îngrijirea părului mizează pe măștile pentru păr." 

Tratament de protecție a părului
„Evit, de regulă, uscătoarele de păr, plăcile de întins și ondulatoarele – supraîncălzirea este, fără îndoială, una dintre cele mai nocive lucrurile pe care le faci părului tău. Dar dacă nu poți să te abții, asigură-te că folosești un spray de protecție pentru coafare la cald, pentru a preveni degradarea părului.”

Recomandarea mea: Spray de protecţie pentru coafare la cald HairX


Uleiul de păr
„Serurile și uleiurile sunt un real ajutor în trusa ta de produse de îngrijire a părului. Dacă ai un păr fin, ce se îngrașă ușor, aplică un ulei pe păr înainte de a te spăla, pentru hidratare. Dacă părul tău este extrem de uscat, atunci aplică pe vârfuri, după spălare, un ser sau un ulei, pentru a reface și întări firul de păr.”

Preferatul meu: Ulei pentru păr cu efect de protecție Eleo

Perie sau pieptăn
„Oamenii au tendința de a cumpăra o perie de păr la întâmplare, pe care o folosesc ani la rândul – este greșit. Alege o perie sau un pieptăn care să se potrivească tipului tău de păr. Părul meu este oarecum drept, așa că folosesc o perie lată sau una aerisită. Femeile cu păr fin ar trebui să folosească o perie de styling sau una rotundă și pentru părul creț recomand un pieptăn cu dinți rari.

Eu folosesc: Perie ovală pentur păr


Text: Foto: Oriflame