Ghidul tău despre fondurile de ten

Este necesar să ții seama de multe elemente atunci când cumperi un fond de ten: textură, culoare, formulă și acoperire. Dacă te simți copleșită de varietatea opțiunilor de pe piață, noi îți venim în ajutor cu un ghid despre fondurile de ten.

ÎN CĂUTAREA FONDULUI DE TEN PERFECT

Nevoile pentru gradul de acoperire și consistență diferă, în funcție de tipul de ten, așa că este esențial să identifici ce tip de ten ai, înainte de a cumpăra un fond de ten. 


Ten gras

Tenul gras are nevoie de un fond de ten matifiant care să ofere acoperire de la medie la mare. Ține în frâu luciul feței cu un fond de ten care să hidrateze acolo unde este necesar, fără să stimuleze producția de sebum. 


Ten uscat

Aplică pe tenul uscat un fond de ten hidratant, cu o putere de acoperire lejeră. Înainte de a aplica fondul de ten cremos și hrănitor, înlătură pielea uscată cu un produs exfoliant. 


Ten normal

Dacă te numeri printre norocoasele care au un ten normal, gradul de acoperire depinde doar de preferințele tale. Poți opta pentru un fond de ten ușor, un BB sau CC cream - aplică înainte de fond de ten un ser pentru un aspect luminos. 


Ten matur

Produsele cu o textură densă sau pe bază de pudră se pot strânge în liniile fine, accentuând ridurile. Caută un fond de ten lejer, bogat în antioxidanți pentru a satisface nevoile pielii tale. 
3

 sfaturi pentru un rezultat impecabil (de fiecare dată)1. Aplică întotdeauna fondul de ten pe o piele bine hidratată în prealabil, iar dacă produsele tale nu conțin SPF, aplică un strat de cremă cu protecție solară înainte de fond de ten.

2. Aplică fondul de ten folosind una din cele 3 tehnici. Dacă aplici cu degetele, tapotează produsul în piele, în loc să-l întinzi. Dacă preferi să aplici cu un burețel, îți recomandăm să uniformizezi culoarea gradual. Iar dacă ți se pare ușoară aplicarea cu pensula, atunci este bine să întinzi fondul de ten prin mișcări scurte, circulare.

3. Începe prin a aplica fondul de ten din jurul nasului, deoarece pielea e mai roșiatică în această zonă. Evită zona de sub ochi (folosește produse cu o textură ultra lejeră pentru pielea delicată din zona de contur a ochilor) și reține să estompezi foarte, foarte bine pe linia maxilarului. 

Text: Foto: Oriflame