Rutina de înfrumusețare pentru primăvară!

Ți-am promis că vine primăvara – și uite că a venit! Așa că e timpul să schimbi rutina de îngrijire cu ceva mai lejer, mai apropiat de obiceiurile potrivite vremei calde.

CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ

Mesaj către colecționarele de produse comsetice: dacă aveți produse de care nu v-ați atins iarna trecută (și mai ales nici acum două ierni), este timpul să faceți câteva schimbări.

Pe lângă data de expirare, uitați-vă și la schimbarea de textură a produselor. Semnele care anunță că produsul e vechi: rimel întărit, creme a căror consistență s-a separat (partea solidă la fundul borcanului și cea fluidă deasupra) sau schimbarea culorii – musai să vă uitați la cremele cu factor de protecție.

 

PIELE USCATĂ? NU SEZONUL ACESTA!

Scapă de pielea lipsită de strălucire de pe timpul geros cu un ritual de exfoliere. Dar nu presupune că produsele exfoliante trebuie să fie agresive pentru a fi eficiente. Dacă ai pielea sensibiliă, curăță-ți fața cu material din muselină sau cu un dispozitiv de curățare care înlătură celulele moarte. Un acid exfoliant AHA sau BHA reprezintă o altă metodă eficientă de a obține o piele luminoasă, însă reține: pielea proaspăt exfoliată este delicată, așa că îți recomandăm să urmezi această rutină seara sau dacă alegi să îți exoliezi pielea dimineața, aplică protecție solară ulterior. 

 

FRUMUSEȚE DIN INTERIOR

Statisticile au confirmat faptul că femeile consideră că sănătatea și dieta au cel mai mare impact asupra aspectului părului lor. Poți combate efectele căderii părului din timpul iernii cu o dietă bogată în proteine și fier, vitamina C și E și Omega-3. Această combinație ajută la întărirea firului de păr și-ți oferă extra protecție împotriva razelor soarelui.

 

"Odată cu venirea primăverii, acele produse de o consistență grasă, ultra hrănitoare pot fi schimbate cu unele mai lejere." 

STRĂLUCEȘTE CA SOARELE

Odată cu venirea primăverii, acele produse de o consistență grasă, ultra hrănitoare pot fi schimbate cu unele mai lejere. Poate un gel de curățare spumă sau o cremă hidratantă cu o textură lejeră? Și nu uita de seruri! Multe seruri bogate în antioxidanți sunt formulate pentru a remedia aspectul obosit al pielii, datorită formulei de iluminare (precum True Perfection). Și întotdeauna – și vorbim serios când spunem întotdeauna – poartă FPS pe timpul zilei. 

 

ADAUGĂ CEVA FRESH 

La fel ca în rutina de îngrijire a pielii – profită de ocazie și actualizează-ți și parfumul. Iarna, parfumurile tind să fie mai intense pentru a se difuza prin straturile groase de haine. Primăvara, însă, înlocuiește notele de bază puternice cu ceva ușor: o apă de toaletă cu note florale sau de mosc. 
 

SCHIMBĂ EXFOLIANTELE CU MĂȘTILE

Anul trecut, vânzarea măștilor de față a crescut în Europa cu 22.8% - și asta cu un motiv întemeiat. Măștile faciale devin din ce în ce mai avansate și conferă rezultate mai bune ca niciodată. Dacă rutina de iarnă presupune exfoliere profundă, este timpul să schimbi cu ceva mai delicat: o mască din material, o mască delicat exfoliantă sau 10 minute de tratament hidratant vor fi exact ce ai nevoie sezonul acesta. 

 


Text: Foto: Oriflame