7 probleme cu care se confruntă toate femeile

Se spune să nu întrebi niciodată o femeie căreia i s-a întins tușul de ochi, de ce a întârziat. Deși în general rutina ta de înfrumusețare de frumusețe este pusă la punct, există acele momente când nu știi unde să te mai ascunzi, în care tot ceea ce ar putea merge greșit, exact așa merge. Pe scurt, în unele zile efortul de a arăta pe cât de bine posibil constituie o adevarată provocare. Dar nu te îngrijora; suntem alături de tine.

1. Erupții acneice inopinate
Poate că este perioada aceea din lună sau au avut loc schimbări meteorologice majore. Indiferent care ar fi motivul, am trecut toate prin aceasta situație: într-o bună dimineață te trezești cu tenul acoperit de coșuri ceea ce nu arată deloc prea bine. Pentru a înrăutăți lucrurile, coșurile tind să apară întotdeauna în momentele cele mai inoportune; în ziua unei întâlniri de afaceri importante sau a unei întâlniri importante pe care ai așteptat-o cu sufletul la gură. Unde poți găsi o baghetă magică când ai nevoie de una?

2. Dilemele rujului
Tuturor ne place un strop de culoare pentru o atingere finală, dar ce facem dacă avem pete de ruj pe dinți? Nu ne mai place atat de mult. Menținerea rujului de pe buze sub control în timpul zilei nu este o sarcină ușoară, indiferent cât de mult contur de buze sau bază de machiaj folosești, acesta are tendința de a sfârși mereu pe smalțul alb al dinților. Cireasa de pe tort este atunci când îl descoperi tu însăți și înțelegi în sfârșit de ce toată lumea te-a privit ciudat în ultimele ore.

3. Haosul cauzat de luciul de buze
Pentru acelea dintre noi care preferă un zâmbet strălucitor, luciul de buze reprezintă o alegere perfectă. Cu excepția cazului în care părul tău este mai lung și locuiești într-o zonă unde sunt șanse ridicate să existe briză (care se află, practic, peste tot). S-ar putea să fie de vină vremea sau să faci o mișcare bruscă, dar indiferent care ar fi motivul, știi că va dura doar cinci minute să se lipească mai mult păr de față decât porți în spatele urechilor. Și nici măcar nu am pomenit de petele lipicioase.

4. Dresuri cu firul dus
Tocmai ai aplicat nota finală a machiajului, ți-ai aranjat părul și ai reușit să îți pui o nouă pereche de dresuri. Totul este perfect și ești pe cale de a-ți începe ziua, însă observi o mică ruptură pe o parte a piciorului. În momentul în care ai descoperit-o este deja prea târziu să te schimbi și singura opțiune rămasă este să privești cum se duce firul și cum toată ținuta ta se duce pe apa sâmbetei. Dacă reușești să descoperi ruptura la timp, aplică pe aceasta o cantitate mică de lac de unghii incolor pentru a împiedica firul să continue să se desfacă. 

5. Manichiură deteriorată
Indiferent dacă este vorba de tastarea frenetică la un calculator sau de rosul nervos al unghiilor, dintr-o dată descoperi că nu mai ai o unghie sau că oja este deteriorată. Nu ai timp să îți refaci manichiura, să ștergi oja sau să pur și simplu să repari defectele prin aplicarea alteia. Adio mâini impecabile, te cuprinde o stare de nervozitate. 

6. Contur nereușit
Este una din acele zile în care te trezești și simți în cele din urmă că ai văzut suficiente tutoriale pentru a încerca cu adevărat un machiaj de conturare avansată a feței. Sau poate că nu. Până când ai uniformizat conturul obrajilor pentru a patra oară și ai adăugat mai mult strălucire decât Liberace, realizezi că probabil vei ajunge să arăți ca o membră a unui trib. 

7. Machiaj al ochilor degradat
În ceea ce privește trasarea liniilor, atunci când vine vorba de machiajul ochilor, există câteva aspecte sâcâitoare, cum ar fi deteriorarea mascara-ului sau a tușului de ochi. Trasarea unei linii puțin prea sus pe pleoapă arată, de obicei, ca o pată neagră neagră în loc să aibă aspectul unui ochi de pisică elegant. Același lucru este valabil și pentru clasicul strănut după ce tocmai ai aplicat mascara, care te ia total prin surprindere și te face să arăți ca un raton. Să recunoastem; în unele zile e mai bine să mergi au naturel și să te bucuri de pielea în care te afli!

Text: Foto: Getty Images