Îngrijire SPA pentru picioare

Pentru ca picioarele tale să te poarte neobosite în jurul lumii și să arate frumos în orice pantofi (sau fără), tratează-le cu respect. De exemplu, mergi la spa. Sau organizează un spa acasă!

PASUL 1: CURĂȚĂ PIELEA ȘI ELIMINĂ PIELA ÎNGROȘATĂ

Pentru început fă un duș, apoi înfășoară-te într-un prosop, pregătește o cadă cu apă călduță și scufundă picioarele în ea, relaxează-te 5-10 minute. Pentru a îmbunătăți efectul pornește muzica, aprinde lumânări parfumate și citește cartea preferată (fără de telefon – acesta nu este spa!). După ce ai terminat îndepărtează delicat stratul de celule moarte de la suprafața pielii cu ajutorul unei pile pentru tălpi. Fațeta din metal îndepărtează eficient pielea îngroșată şi bătăturile, fațeta din glaspapir catifelează şi netezește tălpile. Acordă o atenție deosebită zonei călcâielor.

PASUL 2: APLICĂ UN EXFOLIANT

Imediat ce suprafața picioarelor devine netedă, aplică un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte. Masează picioarele un minut apoi îndepărtează resturile cu un prosop umed.

PASUL 3: PEDICHIURĂ ÎNGRIJITĂ

Ușor de spus! Poftim o instrucțiune: taie unghiile cu atenție nu prea scurte lasă 1-2 mm și nu tăia colțurile. Dă formă unghiilor cu ajutorul unei pile. Pentru comoditate utilizează separator pentru unghii. Aplică întotdeauna o bază înainte de a aplica oja culoare, astfel culoarea se va aplica mai uniform, și oja va fi mai rezistentă, apoi o vei putea îndepărta cu ușurință cu ajutorul soluție pentru îndepărtarea ojei.

PASUL 4: ÎNDEPĂRTEAZĂ CUTICULA

Probabil cea mai meditativă parte a îngrijirii spa. Dacă încă nu ai pornit filmul preferat, fă-o. Apoi ia serul și aplică câteva picături pe fiecare unghie. Așteaptă 1-2 minute până se usucă produsul și cu un bețișor de lemn împinge cu grijă cuticula. Folosește un clește pentru cuticule, dar fii foarte atentă. Dacă tai mai multă cuticulă decât trebuie există riscul de tăieturi și chiar infecții.

PASUL 5: UTILIZEAZĂ PRODUSE PENTRU HIDRATARE

Cât timp în zi porți încălțăminte? Cel puțin 8-10 ore. Adaugă la acestea colanții, ciorapii – picioarele tale sunt acoperite literalmente jumătate de viață. Rezultatul: piele uscată și aspră, probleme cu cuticulele, crăpături, bătături. Am tratat aceste probleme câțiva pași mai sus, dar pentru a menține efectul obținut e nevoie să folosești produse de îngrijire speciale. De exemplu, ser emolient reparator pentru bătături şi unghii Feet Up Advanced. După prima aplicare, înmoaie semnificativ pielea, după o săptămână elimină pielea îngroșată și bătăturile. Setul conține ulei de arbore de ceai, acid salicilic și o serie de minerale pentru protejarea și îngrijirea pielii. 

PASUL 6: NU NEGLIJA ACCESORIILE

Porți adesea tocuri înalte? Folosește PROTECȚII PENTRU CĂLCÂIE și un GEL pentru a scăpa de greutatea din picioare, a reduce PRESIUNEA ȘI DISCONFORTUL la sfârșitul zilei.

 

PASUL 7: UȘUREAZĂ-ȚI VIAȚA

În medie, în toată viața parcurgem aproximativ patru sute de mii de kilometri. Este mult. Și nu întotdeauna acest drum este ușor. Găsește timp pentru ați îngriji picioarele. Poartă tălpi speciale dacă ai piciorul plat. Mergi la doctor din timp. Nu merge desculț în dușuri comune, băi sau saune, piscine sau spa. Aceste reguli simple te vor ajuta să mergi cu capul sus și să te bucuri de fiecare pas.

Text: Foto: Oriflame