Încearcă acasă o manichiură ca la salon

Unghiile s-au bucurat de multă atenție în ultimul timp – și nu degeaba. O manichiură îngrijită poate adauga instant un plus de stil lookului tău. Iată cum să obții maiestria unei manichiuriste, în confortul casei tale.

SĂ PORNIM LA TREABĂ

Începe cu o bază curată, fără ojă. Dacă oja aplicată anterior se încăpățânează să rămână pe unghie, înmoaie mâinile în apă caldă cu bicarbonat de sodiu pentru a înlătura orice urmă. Acesta este un truc numai bun pentru acasa. 

LUNGIMEA PERFECTĂ

Folosește o unghieră pentru a scurta unghiile prea lungi și apoi definește forma cu o pilă. Reține să pilești unghiile într-o singură direcție, pentru a nu se exfolia, și rotunjește-le apoi la capete pentru un aspect elegant. 

O GREȘEALĂ COMUNĂ

Nu trebuie să-ți înmoi unghiile înainte de a aplica oja. Acest lucru va face unghiile să se extindă în apă, lucru ce va duce la exfoliere atunci când revin la condiția normală. 

SOLUȚIE PENTRU CUTICULE

Folosește un bețișor pentru unghii pentru a împinge cuticulele în înterior. Cuticulele tale sunt părți ”vii” ale unghiilor, așa că au nevoie de un ulei special. Exfoliază această zonă cu un scrub special, înainte de a aplica balsamul hidratant pentru cuticule. 

ASPECT LUCIOS

Slefuiește unghiile cu o pilă specială pentru un aspect lucios. Dacă suprafață este denivelată, se va strânge aer și unghiile se vor ciobi. 

PROTEJEAZĂ

Aplică o bază pentru unghii sau un lac întăritor (preferatul nostru este lacul pentru întărirea unghiilor The One) pentru a fixa luciul unghiei. Când acesta se usucă, aplică un strat de ojă albă mată. De ce? O bază albă va face orice culoare să pară mai vibrantă.

Dacă obișnuiești să agiți sticluța de ojă pentru a omogeniza culoarea, oprește-te din acest obicei. Este de preferat să răsucești sticla între palme, pentru a nu crea bule de aer în interior.

Aplică două straturi de ojă, din maximum 3 miscări pe fiecare unghie. La sfârșit, finisează-ți manichiura cu un topcoat pentru un luciu intens. 


Text: Foto: Oriflame marketing