De ce machiajul se strânge?

Îți amintești de micile granule care apar pe puloverul preferat de cașmir după utilizare? Același lucru se întâmplă uneori și cu produsele cosmetice pe pielea noastră – cele de îngrijire și make-up. Aplici și ele se strâng chiar sub degetele tale. De ce se întâmplă acest lucru și ce să faci?

Ce se întâmplă în realitate când produsele cosmetice se strâng?

Produsele de îngrijire a pielii se strâng dacă, din anumite motive, nu s-au absorbit și au acționat nu asupra pielii, ci una asupra celeilalte. Drept urmare, o cremă hidratantă sau un fond de ten se strânge în granule mici și chiar poate crăpa pe piele. Situația este neplăcută, mai ales dacă ești în întârziere – pentru că trebuie să o iai de la început.

Care este motivul?

Strângerea produselor cosmetice este provocată de mai mulți factori și de combinarea produselor. Noi le-am identificat pe cele mai principale:

 

Prea mult produs

 

Uită de stereotipuri precum că trebuie să aplici o cantitate generoasă de cremă – și atunci ea va acționa la 100. De fapt, surplusul de produs pur și simplu nu se absoarbe și se strânge. Ai nevoie de o cantitate mică de produs! Atenție și la textura produsului: nu este prea densă și prea grea pentru tipul tău de ten?

Cum este corect?

Folosește o cantitate mai mică de produs și alege texturi mai ușoare, care se potrivesc cu tipul de piele și se absoarbe complet.


2.Graba

Când utilizezi îngrijirea complexă, este important să lași fiecare produs să pătrundă și, abia apoi, să treci la următorul. Dacă aplici crema în timp ce tenul este umed după ser sau esență, ambele straturi se vor strânge.

Cum este corect?

Fă o pauză între produsele de rutină și asigură-te că fiecare din ele este complet absorbit. În pauză poți face altceva spre exemplu după hidratare, spală dinții și aranjează-ți părul și apoi treci la fond de ten.

3.Exfoliere inadecvată

Dacă neglijezi pilingul și scrub-urile, machiajul tău se va strânge permanent. Celulele moarte de pe suprafața pielii nu absorb produsele și nutrienții din compoziția lor.

Cum este corect?

Include exfolierea în ritualul tău de îngrijire a pielii pentru a îmbunătăți reînnoirea celulelor. Este deosebit de important în sezonul rece, când, chiar și pielea normală suferă de uscăciune și exfoliere. Nouă ne place NovAge, care stimulează cu ușurință reînnoirea pielii și redă strălucire.

4.Produse incompatibile

Uneori unele și aceleași proprietăți a unui produs ne fac fie să-l iubim, fie să suferim. Vom lua, de exemplu, produse pe bază de silicon – în componența unui primer și fond de ten ele împiedică pierderea de umiditate și uniformizează suprafața pielii. Cu părere de rău, acest lucru înseamnă și că, dacă aplici un astfel de fond de ten peste un grup sau produs hidratant care conține silicon, produsele vor reacționa unul cu celălalt și se pot strânge.

Cum este corect?

Nu suprapune produsele care conțin silicon. Acordă atenție la compoziția cremei de hidratare și a fondului de ten, caută ingrediente cu prefixul – thicone.

5 Procedură incorectă de aplicare

De la lecțiile de chimie din școală ne amintim că uleiul și apa nu se amestecă. Această regulă se aplică și produselor de hidratare pe bază de apă și ulei. Începe întotdeauna de la primul, se absoarbe mai ușor – iar produsele pe bază de uleiuri trebuie lăsate la urmă. Dacă faci invers, textura uleioasă va crea o peliculă protectoare pe suprafața pielii și nu va permite absorbirea produselor pe bază de apă.

Cum este corect?

Respectă cu strictețe procedura de aplicare a produselor și citește cu atenție compoziția lor.

Text: Foto: Oriflame