„No-makeup” makeup

Machiajul de tip „natural” constă într-o bază fără cusur și tonuri neutre ce îți evidențiază frumusețea naturală. Dacă vrei să obții un machiaj ce spune: „m-am trezit așa”, urmează acest ghid pas cu pas.

1. BAZA
Aplică mai întâi o cremă BB sau un fond de ten cu un grad scăzut de acoperire, în nuanța pielii, pe zonele cu aspect neuniform – planul nu este să acoperi ci mai degrabă să uniformizezi culoarea naturală a pielii. 

2. LUMINOZITATE
Aplică un fard de pleope într-o nuanță neutră pe întreaga suprafața a pleoapelor mobile; încearcă să obții un machiaj cât mai subtil, care să-ți pună ochii în evidență, dar să pară natural. 

3. DEFINEȘTE-ȚI OCHII 
Folosește un eyeliner maro pentru a-ți contura linia genelor. Apoi, adaugă definire cu un tuș kajal – nu exagera, reține că vrei să obții un look natural! Încheie machiajul ochilor  cu un strat de rimel, folosind o formulă ce alungește și separă genele.

4. BLUSH
Acum, pentru a obține un aspect de obraji îmbujorați, alege o pensulă medie și pufoasă cu care aplici fardul de obraz, începând din colțul extern al feței, din dreptul urechii, către nas. Optează pentru o nunață deschisă a fardului, pentru a evita crearea unor linii prea definite. 

5. BUZE
Aplică la final o nuanță naturală de ruj.

Text: Foto: F/W Trend Book