Rutina de îngrijire pentru bărbați

Pentru bărbați, ritalul de îngrijire trebuie să fie rapid și eficient. De fapt, există doar câțiva pași esențiali pentru a arăta bine, în doar câteva minute.

1. PRODUSE PENTRU DUȘ

Totul începe sub duș. Alege un gel de duș care să completeze parfumul pe care îl folosești dar și care te menține curat. Într-adevăr, poate fi tentant să alegi să folosești un singur săpun pentru corp, față și păr – dar e de preferat să nu! Identifică tipul de păr pe care îl ai și optează pentru un șampon potrivit; de exemplu, nouă ne place Șamponul anti-mătreață North for Men. Apoi, alege un produs pentru curățarea tenului, adecvat nevoilor pielii tale. 2. UN TEN FRESH

Este recomandat să urmezi o rutină zilnică  în 4 pași pentru tenul tău. Dar dacă cei 4 pași ți se par dificili, măcar asigură-te că îți protejezi pielea de efectul nociv al soarelui, cu o cremă cu FPS. O cremă hidratantă va avea grijă de pielea ta și-ți va revigora instant tenul, după o zi petrecută afară, în soare, sau în interior, expus la aerul condiționat. De asemenea, îți sugerăm să folosești o cremă pentru zona de contur a ochilor, pentru a reduce cearcănele și pungile de sub ochi. Crema pentru corectarea ridurilor din zona de contur a ochilor Ecollagen este ușor de aplicat și va menține hidratată zona ochilor. 3. ÎNGRIJIREA PĂRULUI

Dacă ai fost înzestrat cu un păr bogat, produsele precum ceara de păr sunt minunate pentru styling, însă dacă firul de păr este subțire – fixativul este soluția.

Când vine vorba de părul facial, pregătește-ți pielea cu un produs special înainte de a pune mâna pe lamă. Evită apariția iritațiilor ținând lama sub apă caldă, pentru a deschide porii și pentru un bărbierit mai eficient. 

"O cremă de mâini îți va menține pielea fină și hidratată." 

4. ULTIMELE RETUȘURI

Indiferent de sezon, este esențial să ai grijă de picioarele tale. După duș, folosește o piatră ponce și înlătură celulele moarte, apoi taie-ți unghiile și împinge cuticulele spre baza unghiei. În cazul în care te confrunți cu un miros neplăcut al picioarelor, folosește un produs special, pentru a evita momentele jenante, atunci te descalți – iar brandul câștigător la acest capitol este Feet Up, care va ține departe mirosul neplăcut.

Același principiu se aplică și la mâini. Nimic nu este mai neatractiv decât un bărbat cu unghii crescute și murdare la mâini. Asigură-te că îți tai unghiile o dată pe săptămână și folosește o pilă de unghii pentru un aspect frumos îngrijit. O cremă de mâini îți va menține pielea fină și hidratată.


Text: Foto: Shutterstock