Cum să obții un ten impecabil din machiaj

Trendul în frumusețe care nu se va demoda niciodată este tenul impecabil. Însă dacă nu ești o norocoasă să ai un ten perfect în mod natural, nu dispera. Îți oferim sfaturi ușor de urmat pentru a obține un aspect impecabil al tenului doar din machiaj – mulțumiri lui Jonas Wramell, Expert în Frumusețe și Director Artistic Global Oriflame.

CUM SĂ...

ACOPERI PETELE


„Alege un fond de ten care să aibă aceeași nuanță cu cea a pielii din zona cu problema. Alege o pensulă profesională pentru fond de ten și aplică produsul cu mișcări circulare pentru a fixa pigmetul pe și în piele. În plus, acest proces stimulează circulația din zona afectată.”

„Odată ce ai fixat fondul de ten, aplică un corector. Pentru pete, îmi place să folosesc un corector lichid, pe care să-l aplic pe pată și pe care îl las să se usuce timp de 20 de secunde. Apoi, cu buricul degetului sau cu o pensulă pentru aplicarea corectorului, masez prin punctarea zonei, până ce produsul intră în piele. Dacă este necesar, repet procesul de câteva ori, suprapunând corectorul până când pata devine invizibilă!”ILUMINEZI TENUL TERN

„Iluminarea tenului tern cu ajutorul produselor de machiaj implică tehnica de highlighting. Aplică un iluminator creând o formă în V care pornește desupra liniei sprâncenelor până la pomeți – sub formă lichidă sau pudrată, ambele funcționează la fel de bine. Pentru a avea un ten luminos per total, caută produse care să conțină Vitamina C, doarece acestea vor stimula ciculația sângelui din zona unde sunt aplicate.”

”Iluminarea tenului tern prin makeup ține de highlighting."


ASCUNZI OCHII OBOSIȚI

„În cazul în care cearcănele sunt cauzate de o piele prea subțire, stimulează circulația sângelui din zona de contur a ochilor cu un masaj delicat prin taponare. Însă, dacă cearcănele au drept cauză pungile de sub ochi, aplică o cremă răcoritoare pentru conturul ochilor.”

Text: Foto: Getty images