Cum să-ți menții parfumul mai mult timp

Te-ai săturat să pulverizezi din parfumul tău preferat și să remarci că la prânz deja nu îl mai simți pe piele? Poartă mireasma intensă până când ajungi seara acasă, urmând sfaturile noastre de mai jos!

1. Nu-ți depozita parfumurile pe răftulețul din baie sau pe pervazul geamului deoarece expunerea la umiditate, căldură sau lumină va transforma mireasma într-una învechită. Păstrează-ți, așadar, parfumurile într-un loc răcoros și uscat. 


2. Dacă vrei să porți parfumul toată ziua, pulverizează-l prin păr, astfel aroma rămâne fixată un timp îndelungat.

3. Pielea hidratată va păstra mai bine parfumul decât pielea uscată, așa că este esențial să aplici o cremă hidratantă de corp,  în fiecare seară. 
 

4. Folosește parfum sau apă de parfum în loc de apă de toaletă. Parfumul are o concentrație mai mare de uleiuri, făcându-l mai persistent. 
 

5. Notele de citrice tind să se estompeze mai rapid, în timp ce notele de bază lemnoase persistă mai mult.
 

6. Pulverizează parfumul după duș, porii deschiși vor fixa mai bine mireasma. 
  

7. Asigură-te că gelul de duș face parte din aceeași familie de parfumuri cu parfumul. Consideră-l ca pe o bază de machiaj; o bază frumos mirositoare pentru restul de produse pe care urmează să le aplici. 

8. Alege un deodorant cu un miros proaspăt, care te va menține fresh pe toată durata zilei, dar și a nopții. 
  

9. Pulverizează parfumul pe încheietura mâinii și permite-i să se usuce în mod natural. Dacă îți atingi mâinile în zona încheieturii, imediat după ce ai pulverizat, parfumul se va estompa mai rapid. 

Text: Foto: Shutterstock