Cum să faci o primă impresie excelentă

Se spune că ai doar 7 secunde pentru a face o primă impresie bună. Asta înseamnă puțin timp. Dar din fericire avem la dispoziție câteva sfaturi practice pentru cum să valorifici în cel mai bun mod posibil cele 7 secunde. Iată care sunt acestea:

VINO PREGĂTIT

Daca vii cu tema făcută dinainte, acest lucru poate ajuta la detensionarea stării de anxietate cauzată de o primă întâlnire. Daca vă întâlniți cu un client potențial, căutați-l mai întâi după nume pe Google sau Facebook.  Acest lucru vă ajută să pregătiți câteva subiecte de conversație și să identificați interesele pe care le aveți în comun - ceea ce poate constitui un punct de plecare excelent pentru o primă întâlnire care să lase o impresie pozitivă.

ASIGURĂ-TE CĂ MIROȘI BINE

Simțul mirosului este strâns legat de memorie, astfel încât dacă vrei să lași o impresie de neuitat (din motive obiective), alege-ți cu atenție parfumul. Pentru o primă întâlnire, selectează ceva subtil care nu va iesi foarte tare in evidență  și aplică-l cu moderație. Nouă ne plac foarte mult parfumurile Women's Collection Innocent White Lilac și My Naked Truth pentru aromele lor delicate.

ACORDĂ O ATENȚIE DEOSEBITA HAINELOR

Asigură-te că hainele pe care le porți se potrivesc pentru întâlnirea respectivă. Verifică dacă există vreun cod vestimentar pentru a evita să arăți prea elegant sau prea simplu îmbrăcat. Poartă hainele în care te simți confortabil - pantofii incomozi care te vor chinui la fiecare pas nu vor face decât sa îți distragă atentia!

FII PUNCTUAL

A fi punctual denotă respect fața de timpul celeilalte persoane, de aceea este foarte important sa ajungi la prima întâlnire la ora prestabilită.

IMPLICĂ-TE

În loc sa începi o conversație vorbind despre propria persoană, concentrează-te să pui întrebări - ar fi bine să ai unele pregătite în prealabil. Menține contactul vizual, evită întreruperile și încurajează discuția  încuviințând din cap. Aceste mici gesturi vor demonstra că ești cu adevărat implicat în conversație.

LIMBAJUL TRUPULUI

Limbajul trupului transmite multe informații despre o persoană. Cercetările arată ca până la 90% din comunicare este cea nonverbală. Asigură-te că stai drept, indiferent dacă stai jos sau în picioare, salută cu o strângere de mână fermă și menține contactul vizual în timp ce vorbești cu alte persoane - și mai ales nu uita să zâmbești! Scopul este de a transmite o stare de încredere relaxată.

PĂSTREAZĂ O STARE DE CALM

Dacă vei purta parfumul potrivit îți va fi mai ușor să fii relaxat înainte de o primă întâlnire. Levănțica, mușcata, trandafirul, bergamot-ul, floarea de ylang ylang și iasomia sunt cunoscute pentru efectul de calmare și liniștirea a nervilor; aceste arome se găsesc și în unele dintre cele mai îndrăgite parfumuri Oriflame!

Încearcă: Eclat Femme, Paradise, Giordani Gold White Original sau Possess

FII PREZENT

Nu e nimic mai deranjant decât să discuți cu cineva care se uită încontinuu pe telefonul mobil, sau care nu te privește în ochi și se uită in altă parte - ca și cum și-ar dori să se afle în alt loc. Oprește telefonul (sau pune-l pe modul silențios) și acordă-i  interlocutorului toata atenția de care dispui.

Text: Foto: Getty Images