5 trucuri pentru buze mai voluminoase!

Astăzi, buzele pline sunt extrem de în vogă. Dar dacă nu ai fost înzestrată de natură cu buze voluminoase (mare parte din noi nu am fost) – nu te preocupa. Directorul Artistic Global Oriflame, Jonas Wramell, ne oferă trucuri pentru a obține din machiaj buze mai mari.

TRUC #1 ALEGE NUANȚA POTRIVITĂ
“Culoarea și lumina jocă un rol important în cât de mari sau mici par buzele tale. Dacă obiectivul tău este să ai un aspect plin al buzelor, ar trebui să te ferești de nuanțe închise și să le alegi pe cele deschise. Există o teorie de bază a culorilor: atunci când lumina este reflectată asupra unei suprafețe, aceasta tinde să pară mai mare decât în realitate. Însă culorile foarte închise absorb lumina, și astfel, suprafața pare micșorată. Nu spun că ar trebui să renunți la rujul roșu, însă este recomandat să alegi nuanțe mai deschise de roșu, în locul celor de nuanța prunelor sau roșu-maronii.”

TRUC #2 EFECTUL OPUS CREIONULUI CONTUR PENTRU BUZE 
Cel mai ușor mod de a crea efectul de buze pline se obține printr-o tehnică pe care mie îmi place să o numesc efectul opus creionului contur pentru buze. Folosește un creion contur în nuanță neutră sau un corector pentru a trasa conturul sau punctează cu un corector linia buzei de sus și estompează cu ajutorul unei pensule subțiri. Acest truc va amplifica suprafața buzei tale de sus și va ca crea iluzia de volum. Ai grijă însă să nu depășești linia de contur; doar nu vrei să arăți ca și cum tocmai ai băut un pahar de lapte. ”  

 

TRUC #3 JOC DE LUMINI
Un alt truc este să te joci cu lumina (deja ai aflat conceptul de bază la trucul #1). Dacă aplici un iluminator sau un corector pe centrul buzei de jos și a celei de sus, lumina va evidenția acele zone.” 

"Atunci când lumina este reflectată asupra unei suprafețe, aceasta tinde să pară mai mare decât în realitate."

TRUC #4 OMBRE LIPS
Dacă nu te pasionează folosirea iluminatorului sau a corectorului, nu te îngrijora; mai am un truc pentru tine - ombré lips. Pentru asta, vei avea nevoie de două nuanțe de ruj: o nuanță mai închisă pentru conturul buzelor și una mai deschisă pentru centrul buzei de jos și a celei de sus. Aplică rujul, sau chiar și un creion pentru buze în nuanța închisă pe marginea buzelor, depâșind foarte puțin conturul natural. Apoi, folosește nuanța deschisă pe centrul buzelor, estompând cele două nuanțe. Din nou, jocul de lumini creează un efect 3D.

Citește tutorialul nostru pentru ombré lips și obține look-ul.


TRUC #5 LUCIU DE BUZE
“Luciul de buze! Simplu, dar eficient: să aplici un luciu de buze gros peste culoarea ta preferată de ruj nu numai că va adăuga strălucire, ci va crea o suprafață ce reflectă lumina, pentru a obține instantaneu buze cu volum.” 


Vrei mai multe sfaturi pentru buze mai pline? Vezi și tutorialul pas cu pas de aici.


Text: Foto: Kristin Wreyford