Tot ce trebuie să știi despre pudră

Lumea produselor de machiaj poate fi uneori confuză, mai ales când vine vorba despre pudră. Oare e potrivită o pudră compactă sau una pulbere? Care este cea mai bună metodă pentru a o aplica? Și oare diferă în funcție de tipul de ten? Noi suntem aici pentru a-ți oferi răspunsuri.

DE CE SĂ FOLOSEȘTI PUDRĂ?

Pudrele au beneficii multiple: oferă strălucire și uniformizează nuanța tenului, minimizează aspectul porilor și menține zona T, care este mai grasă, sub control. De asemenea, dacă folosești pudră, machiajul va rezista mai mult și nu se va întinde în condiții de umiditate sau căldură excesivă. 

CE ESTE PUDRA COMPACTĂ?

Pudra compactă oferă o finisare mată, ce fixează fondul de ten și face ca machiajul să dureze mai mult, comparativ cu pudra pulbere, care este mai dificil de aplicat. Pudra compactă încape cu ușurință în orice geantă de cosmetice și este astfel ușor de transportat, oriunde ai merge. Se aplică ușor, cu ajutorul un pensule pentru pudră sau cu un burete puf. 

Nouă ne place: Pudra compactă Giordani Gold

CE ESTE PUDRA PULBERE?

Pudra pulbere este mult mai diafană decât cea compactă. Vei avea nevoie de o pensulă mare și moale pentru aplicare. Întai, aplică un strat pe față și înlătură excesului cu ajutorul unei pensule – rezultatul va fi unul natural. Pudra pulbere este potrivită pentru utilizarea zilnică, însă din cauză că e mai greu de aplicat, este recomandat să o lași acasă atunci când călătorești și să optezi pentru cea compactă. 

Nouă ne place: Pudra pulbere The ONE

"Testează culoarea prin aplicarea pudrei pe linia maxilarului, așa cum procedezi și cu fondul de ten."


PUDRĂ MATĂ SAU CU PARTICULE STRĂLUCITOARE?

Pudra mată este perfectă pentru a crea o finisare ca de porțelan, în timp ce pudra strălucitoare este potrivită pentru a obține un aspect tănăr, strălucitor. Asigură-te că iei în considerare și tipul de ten atunci când îți alegi pudra. (mai multe detalii, mai jos)

CUM ALEGI CULOAREA POTRIVITĂ?

Optează pentru o nuanță care să fie foarte apropiată de cea a pielii. Testează culoarea prin aplicarea pudrei pe linia maxilarului, așa cum procedezi și cu fondul de ten. Investește timp în acest experiment, deoarece este esențial să alegi o culoarea care să îți complimenteze chipul. 

CUM APLICI PUDRA ÎN FUNCȚIE DE TIPUL DE TEN

Dacă ai tenul uscat, aplică pudra imediat după fond de ten. Acordă atenție deosebită zonei de contur a ochilor sau pielii foarte uscate. La sfârșit, înlătură excesul de pudră cu o pensulă. O pudră cu particule strălucitoare (precum Pudra pulbere The ONE Translucent -  31598) este potrivită pentru tipul tău de piele. 

Dacă te confrunți cu un ten gras, este recomandat să absorbi mai întâi excesul de sebum cu un șervețel special și apoi să aplici pudra. Insistă cu pudrarea pe zona T. O pudră mată (precum pudra The ONE Matte Velvet) este potrivită pentru tipul tău de piele. 

Text: Foto: Shutterstock