Aplici corect produsele de îngrijire a pielii?

Deja ai bifat în raftul de la baie produsele esențiale de îngrijire a pielii: produs de curățare, loțiune tonică, cremă pentru zona de contur a ochilor, ser și creme hidratante, corect? Dar cunoști toate secretele aplicării acestor produse? Modul în care le folosești poate fi la fel de important precum efectele produselor, în sine. Îți arătăm mai jos care este modul corect în care să le folosești, de fiecare dată.

CURĂȚAREA
Curățarea feței poate părea un pas banal, însă ești convinsă că procedezi corect? Aplicați gelul de curățare pe fața umedă.  Începe să masezi ușor dinspre mijlocul nasului spre extremități. Folosește-ți degetele pentru a masa delicat pomeții, fruntea și bărbia, cu mișcări circulare, pentru că astfel machiajul se va curăța și va pune în mișcare și sistemul limfatic. Va fi necesar să folosești vârful degetelor pentru a curăța pliurile de la nas și linia de contur a frunții. Nu uita să clătești bine această zona pentru a preveni apariția coșurilor cauzate de produsul de curățare rămas. Clătește cu apă caldă (nu fierbinte) sau folosește un prosop umed de muselină pentru a înlătura machiajul rămas, uleiurile și impuritățile. Și nu neglija zona gâtului! Aplică produsul de curățare până la claviculă, pentru a menține curată și această zonă. 

CURĂȚAREA INTENSĂ

Dacă folosești un dispozitiv de curățare, începe prin a umezi capul periuței, pe care aplici, apoi, produsul de curățare. Setează viteza preferată a dispozitivului și masează pielea, cu mișcări circulare, petrecând în jur de 20 de secunde pe frunte, 10 secunde pe fiecare obraz și 20 de secunde în zona maxilarului. Mișcările circulare ajută la pătrunderea produsului de curățarea mai adânc în piele și la exfolierea delicată a pielii. Poți apăsa puțin mai tare pe zona T, însă asigură-te că eviți zona ochilor! Clătește cu apă din abundență înainte de a folosi loțiunea tonică. 

LOȚIUNE TONICĂ

Al doilea pas după curățare este aplicarea loțiunii tonice, care trebuie folosită imediat după ce ai curățat pielea, pentru eficiență maximă. Evită loțiunile tonice care conțin alcool și pot irita pielea, cauzând uscarea și apariția petelor, însă nu rata acest pas! Aplică loțiunea pe o dischetă de bumbac și curăță fața, evitând zona ochilor. Lasă produsul să fie absorbit în piele, înainte de a trece la următorul produs. 

CREMA PENTRU ZONA DE CONTUR A OCHILOR

Pielea fragilă de sub ochi necesită o aplicare delicată a cremei. Tapotează crema pe zona de sub ochi și cu degetul inelar, punctează ușor pentru a face crema să pătrundă în piele. Orice ai face, asigură-te că nu masezi agresiv această zonă, pentru că riști să afectezi pielea delicată de sub ochi. Evită linia genelor superioare, pentru că nu vrei să îți iriți ochii. Dacă ai o cremă cu aplicator, rulează aplicatorul dinspre exterior spre interior, pornind de la partea superioară a pomeților spre baza nasului.


"Recomandarea noastră este să păstrezi peste noapte crema în frigider pentru o senzație de revigorare!"

SERUL

Aplică o cantitate de dimensiunea unui bob de mazăre pe vârful degetelor și masează produsul pe față pentru a stimula circulația și a fixa produsul în piele. Atunci când aplici serul pe gât, masează de jos în sus, altfel vei trage de piele în jos, lucru care nu este de dorit. Datorită consistenței ușor lichide a serului, acesta se aplică după după curățare și tonifiere și înainte de crema hidratantă. Permite serului să intre în piele pentru 10 secunde, înainte de a aplica FPS sau cremă pentru noapte. 


CREMA DE ZI ȘI CREMA DE NOAPTE

Asigură-te că aplici uniform crema de zi sau de noapte pe față și gât. Evită să faci mișcări în jos. De preferat este ca mișcările să fie de jos în sus, prin apăsarea delicată a vârfului degetetelor pe față și gât. Răsfață-te cu un masaj facial, prin mișcări circulare, pornind de la bărbie, spre maxilar, în sus spre colțurile gurii și spre ureche, pe marginile nasului până la linia de contur a frunții. Evită zona ochilor și lasă crema specială pentru această zona să aibă grijă de pielea delicată. 

 
Text: