Machiaj în funcție de forma ochilor

Obișnuiești să-ți alegi hainele care să-ți flateze înfățișarea. Așa că de ce să nu faci la fel și cu machiajul ochilor? Indiferent de forma sau mărimea ochilor, există câte un machiaj care să pună în evidență orice privire – îți arătăm noi cum.

Ochi asiatici

Pleoapele monolid sau de tip asiatic sunt mai mici, cu o distanță mare până la sprânceană și fără pliul ochiului accentuat. Pentru a-ți accentua privirea, îți recomandăm machiajul tip ochi de pisică.  

Poți obține acest look cu ajutorul unui fard într-o nuanță închisă pe care îl aplici deasupra genelor superioare. Pentru a crea iluzia de ochi mai rotunzi, este necesar să continui cu un contur ascendent spre sprâncene, depășind colțul extern al ochiului. 

 


Ochi rotunzi

Dacă poți vedea partea albă a ochilor din jurul irisului, înseamnă că ochii tăi sunt rotunzi. În acest caz, vei vrea să alungești puțin forma ochilor, nu să îi faci și mai rotunzi.

Conturează-ți genele superioare cu un tuș pentru ochi, și trasează o linie ce depășește coltul extern al ochilor, putin ridicată, pentru a crea iluzia de alungire. Truc: aplică doar puțin corector sub genele inferioare pentru a obține efect maxim.

Ochi cu pleoapa căzută

Accentuează partea inferioară a ochilor, trasând un contur într-o nuanță neutră sub genele de jos – nouă ne plac tonurile de bronz și de ciocolată. Astfel, atenția nu va mai fi îndreptată către ploapele căzute. Dar nu te apropia de linia de jos din interiorul ochilor, pentru că altfel vei obține contrariul.

Creează iluzia de ochi mai luminoși cu ajutorul unui ondulator pentru gene și un rimel pentru alungire – cei mai buni prieteni din trusa ta de machiaj!


Ochi migdalați

Ochii migdalați și simetrici sunt cei mai versatili. Orice tip de machiaj este potrivit și rezistă cel mai bine pleoape  - te poți considera o norocoasă! Pentru a accentua această formă, încearcă un machiaj tip smoky eyes.

Luminează-ți zona de sub sprâncene cu un iluminator și creează umbre în colțul extern al ochilor. Pentru a adăuga intensitate privirii, continuă cu trasarea unui contur ascendent, ce se prelungește până spre codița sprâncenelor. 


Ochi lăsați

Cel mai bun mod pentru a neutraliza ochii lăsați este machiajul de mega impact, tip ochi de pisică. Aplică o nuanță neutră, mai închisă în pliul pleoapei și estompează ascendent spre exteriorul ochiului. Apoi alege o culoare mai închisă pentru a crea codița de pisică. Astfel vei crea iluzia de ridicare a ochilor.

Truc – luminează zona de sub sprâncene pentru a atrage atenția asupra zonei superioare a ochilor. 

Text: Foto: GETTY IMAGES AND SHUTTERSTOCK