9 reguli pentru îngrijirea părului vopsit

Vopsirea părului poate fi un procedeu costisitor. Dar cum ar fi să îți menții un timp mai îndelungat nuanța părului, cu doar câteva mici schimbări în rutina de îngrijire? Iată 9 sfaturi pentru a-ți menține părul sănătos și nuanța intensă pentru mai mult timp.

1. Nu-ți clăti părul în exces. Cum firul de păr vopsit este mai poros, absoarbe și elimină mai ușor apa, cauzând estomparea nuanței de vopsea. Redu timpul petrecut în duș cu un balsam care nu necesită clătire

2. Spală-ți părul cu apă călduță, în loc de apă fierbinte; cu cât este mai caldă apa, cu atât mai repede se duce culoarea părului. 

3. Îngrijește-ți părul cu produse speciale, care să prevină estomparea culorii. O mască de păr aplicată săptămânal îți va hidrata părul și va conserva culoarea. 

4. Dacă nuanța părului tău diferă mult de cea naturală, vopsește-ți rădăcinile la fiecare 3, 4 săptămâni. Dacă, în schimb, nuanțele sunt similare, poți rezista pâna la 6 săptămâni. 

5. Dacă preferi să te vopsești singură, este recomandat să începi cu rădăcinile. Protejează zonele sensibile, aplicând culoarea de la cărare, întinzând spre lungime, cu 10 minute înainte de clătire.

6. Tunde vârfurile la fiecare câteva luni. Cu cât este mai sănătos părul, cu atât mai mult va rezista culoarea.

7. Hidratează-ți părul cu un ser, acordând atenție specială rădăcinilor. Un ser îmbogățit cu ulei de Argan sau brusture îți va hrăni părul, cu o formulă totodată non-grasă. 

8. Evită folosirea excesivă a ustensilelor fierbinți pentru coafat care îți vor usca părul și ți-l vor aspri. Dacă ești dependentă de ondulatoare și de plăci de întins, atunci asiguă-te că aplici de fiecare dată  un spray de protecție.

9. Stai departe de soare. Razele UV au aceleași efecte nocive asupra părului așa cum au și asupra pielii, fapt ce îți face și culoarea să se estompeze. Poartă o pălărie dacă petreci ziua afară. 
Text: Foto: Fotolia