Risipim mituri despre îngrijire

Frumusețea și îngrijirea pielii – precum și în politică sau medicină, fiecare consideră, că se pricep în ele cel mai bine. Dar este așa într-adevăr? Risipim 9 mituri populare despre îngrijire.

 

 1. Dacă ai tenul gras nu poți folosi măști

  Nu este așa. Persoanele cu ten gras folosesc adesea produse agresive care degresează practic pielea – este o mare greșeală! Ca rezultat, pielea ta va compensa acest efect prin producerea de mai mult sebum, care, la rândul său, poate duce la iritații și erupții cutanate. Este important să se utilizeze produse special concepute pentru tipul de piele. 

   

 2. Pigmentarea tenului cu vârsta este inevitabilă.

  Ceea ce se numește „pigmentarea de vârstă” are o mulțime de motive. La ea se referă genetica, fluctuațiile hormonale, expunerea la soare și, desigur, vârsta. Cea mai bună metodă de prevenire a pigmentării – utilizarea produselor cu FPS și produse speciale pentru ten matur.

   

 3. Produsele scumpe sunt mai eficiente decât cele ieftine

  Eficiența produsului se datorează formulei și componenței, relația dinte eficiență și preț nu este atât de simplă. Producerea unor produse costă mai mult, și aceasta se reflectă asupra prețului – de exemplu, în costul produselor Fairtrade intră salariul decent al tuturor lucrătorilor. Este mai bun acest produs decât omologul său mai ieftin? Posibil, nu. Este etic să procuri doar astfel de produse? Noi cei de la Oriflame considerăm că, da.

   

 4. Cu cât mai des tunzi părul cu atât mai repede crește

  În realitatea, nu. Părul crește de la rădăcini. Părul deteriorat de multe ori se despică la vârfuri astfel încât acesta trebuie să fie tuns pentru o coafură îngrijită și sănătoasă, dar mai repede nu va crește.

   

 5. Dacă produsul arde pielea, înseamnă că funcționează

  Dacă produsul arde pielea aceasta înseamnă un singur lucru: pielea este iritată, și trebuie să te speli imediat și să nu mai utilizezi acest produs!

   

 6. Produsele de îngrijire trebuie selectate în funcție de vârstă

  Produsele de îngrijire trebuie selectate în funcție de problemele specifice pielii și care ai dori să le rezolvi. La femeile de diferite naționalități procesul de îmbătrânire se manifestă în mod diferit. Un alt factor important este tipul pielii – la vârsta de 20 ani persoanele cu ten gras nu ar trebui să utilizeze aceleași produse ca persoanele cu aceeași vârstă, dar cu ten uscat.

   

 7. Pentru a scăpa de tenul uscat trebuie să beai mai multă apă

  Consumul de apă este foarte bun atât pentru întregul corp cât și pentru piele, dar este greșit să afirmi că excesul de lichid poate ajuta pielea uscată, cu excepția cazului că suferi de deshidratare severă cu adevărat. Crema hidratantă, loțiunea sau uleiul vor face față acestei probleme mult mai eficient.

   

 8. Fondul de ten trebuie ales aplicându-l la încheietura mâinii

  Doar dacă ai un ten extrem de palid. Pielea de la încheietura mâinii, ca regulă, este mai deschisă, de aceea alegeți nuanța probând-o pe linia maxilarului.

   

 9. Tu poți restrânge porii

          Tu nu poți nici îngusta porii nici dilata – ei nu au mușchi și mărimea lor nu se schimbă. Poți curăța pielea de impurități, ca urmare, porii vor deveni mai puțin vizibili. În cazul în             care utilizezi aparatul de curățare a feței, efectul va fi chiar mai puternic. Text: Foto: Shutterstock