7 moduri de a-ți potoli părul ciufulit

Dacă lupta cu părul ciufulit este o constantă pentru tine, noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi. Părul prinde un aspect dezordonat din cauza lipsei de proteină și de acizi grași, ce în mod normal este rezultatul unui păr uscat sau deteriorat. Atunci când firul de păr își pierde hidratarea, cuticulele (straturile de la exterior ale firelor de păr) se ondulează și permit pătrunderea aerului ce cauzează aspectul ”electrizat” al părului, pe care tu îl urăști. Vremea umedă este de asemenea un factor.

Iată cum să combați părul ciufulit o dată pentru totdeauna:

1. Spală-ți părul de două sau trei ori pe săptămână – maximum! De ce? Scalpul tău produce uleiuri naturale pentru a-ți hidrata părul, pe care le înlături prin spălare. Este, de asemenea, indicat să eviți să te speli cu apă fierbinte, pentru că astfel îți vei usca și mai mult părul. 

2. Aplică balsam de fiecare dată când îți speli părul și folosește o mască hidratantă măcar o dată pe lună. Dacă părul tău este de-a dreptul neascultător, îți recomandăm chiar aplicarea săptămânală a unei măști. 

3. Nu-ți șterge părul ud cu prosopul, deoarece frecarea cauzează electrizare – iar electrizarea este cel mai bun prieten al părului ciufulit. În loc de prosop, folosește un material din microfibră sau bumbac (cum ar fi un tricou), pentru a absorbi umezeala. Sari și peste uscător și lasă părul să se usuce natural. 

4. Este în regulă să îți piepteni părul, însă nu exagera. Probabil că știi că perierea părului umed poate rupe firul de păr, însă se întâmplă exact opusul la părul cu tendință de electrizare. Folosește un pieptene cu dinți mari și trece-l prin părul umed pentru a apa în cuticulele părului.
5. Dacă părul tău este creț sau ondulat, folosește o perie lată pentru păr. Dacă este drept, alege o perie rotundă. 

6. Scapă de vârfurile despicate făcându-ți programare la tuns în fiecare lună!

7. Iar la final, investește într-un ser sau ulei de păr special – vei avea mare nevoie de el! Noi îți recomandăm Gama Eleo, care conține ulei de argan și de trandafir. Aplică de la mijlocul lungimii părului până la vârfuri, deoarece aceasta este cea mai aspră parte a părului, și de aici începe să se rupă și să se electrizeze.

Text: Foto: Shutterstock