6 greșeli în aplicarea produselor pentru păr

Consideri că nu mai există nimic de îmbunătățit în rutina ta de îngrijire a părului? Mai gândește-te. Iată cum să îți adaptezi obiceiurile pentru a obține un păr frumos, ca proaspăt ieșită de la salon.

FIXATIVUL

Multe persoane aplică fixativul mult prea aproape de păr,  fapt ce nu permite răspândirea unifprmă a produsului. Rezultatul? Păr sârmos, ceea ce nu e deloc plăcut! Încearcă să pulverizezi de la cel puțin 30 de cm distanță de păr, pentru a crea o ceață subtilă – și vei scăpa și de aspectul sârmos!

SPUMA

Spuma este cel mai bun remediu pentru părul lipsit de volum, însă o aplicare greșită îți poate lăsa un dezastru capilar. Dacă ai părul creț, aplică o cantitate mică de produs în palme și răspândește-l pe părul ud.  Poți folosi și un pieptene pentru a distribui spuma în mod egal de la rădăcini spre vârfuri – acest lucru va adăuga textură părului. 

 

SERUL

Dacă părului tău îi lipsește strălucirea, atunci serul de păr va deveni salvatorul tău. Câteva picături de ser vor crea un strat protector al firelor de păr și vor închide cuticulele astfel ca părul să strălucească. Însă, atenție la cantitatea pe care o folosești și evită să aplici produsul la rădăcină. Este suficient să aplici pe vârfuri, acestea sunt cele mai expuse la deteriorare. 

 

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA CĂLDURII

Majoritatea persoanelor pulverizează mult prea puțin spray pentru protecție și se grăbesc apoi să folosească placa de îndreptat. Dacă ții la părul tău, este necesar să ai răbdare și să te asiguri că produsul ajunge pe fiecare fir de păr, de aceea este indicat să pulverizezi împărțind părul în șuvițe. 

 

ȘAMPON USCAT

Șamponul uscat înlătură uleiurile naturale de pe scalp și oferă textură părului, fiind salvatorul oricărei femei. În orice caz, multe femei pulverizează podusul rapid, înainte de a ieși din casă – însă nu aceasta este soluția. Este necesar să-ți masezi rădăcinile, ca și cum ai folosi un șampon normal, și apoi, să-ți piepteni părul pentru a înlătura reziduurile albe rămase de la produs. 

 

BALSAM FĂRĂ CLĂTIRE

Există o concepție greșită în ceea ce privește balsamul fără clătire, și anume că nu ma este nevoie să folosești balsam de păr înainte. Însă este recomandat! Șamponează și aplică balsam, așa cum obișnuiești în mod normal și apoi, după ce ieși din cadă, împarte părul în 2 secțiuni și folosind degetele, distribuie produsul pe lungimea părului. 

Text: Foto: Shutterstock