5 look-uri de nuntă

Nunta – înseamnă întotdeauna sute de fotografii. Mireasa, domnișoara de onoare, mama miresei, invitații – toți își doresc să arate perfect în fotografii. Vă arătăm cum să obțineți acest lucru.

MIREASA

Ziua nunții ca rămâne în memorie pentru toată viața. Toată ziua vei fi în lumina reflectoarelor. Pentru a arăta atât de bine pe cât e posibil reține regula principală: nu încerca să te transformi în altă persoană. Fii tu însuți, cea mai bună parte a ta. În machiaj alege nuanțe cu care te simți confortabil – acesta nu este timpul să experimentezi cu noi nuanțe de ruj. Dacă asupra imaginii tale va lucra un make-up artist alege fotografii care te inspiră și în timpul machierii fii în alb pentru a ști exact că nuanțele folosite nu sunt prea aprinse sau exagerat. Încearcă să eviți tehnici actuale cum ar fi săgeți grafice sau conturarea excesivă – peste ani îți vei dori ca imaginea ta să fie încă actuală, și nu de modă veche. 

MAMA MIRESEI

În ziua nunții fiicei tale vei fi cea mai ocupată persoană de pe planetă, ce înseamnă că machiajul ar trebuie să fie cu adevărat universal. Îți dorești să arăți și să te simți bine – pentru că ai visat la această zi timp de mai mulți ani. Evită ruj cu luciu si efect radiant, deoarece ele doar accentuează ridurile, alege în schimb o textură mată, care, de altfel este și mai rezistentă. Același lucru este valabil și pentru umbre: luciul și efectul metalic accentuează ridurile din jurul ochilor. Nuanțe neutre și mate, puțin fard de obraz ce se combină bine cu culoarea pielii – este ceea, de ce ai nevoie în această zi. 

DOMNIȘOARA DE ONOARE

Acceptă: în această zi va trebui să te mulțumești cu locul doi. Prin urmare, consultă-te neapărat cu mireasa ce machiaj va purta ea și încearcă să te potrivești. O opțiune  cu care nu vei da greș – bază pentru machiaj, fond de ten, cosmetică în tonuri neutre și desigur, rimel rezistent la apă. Uneori, de dragul prieteniei, poți merge la acesta. 

INVITAT

Cel mai important să respecți codul vestimentar. Și după ce vei alege îmbrăcămintea poți să experimentezi cu machiajul. De exemplu, utilizează o bază neutră cu BB-cremă și pune accent pe buze, lăsând ochii în forma sa neutră. Sau, dimpotrivă dacă alegi un machiaj expresiv pentru ochi pe buze pune o nuanță deschisă cum ar fi nud. Nunta – înseamnă distracție, dacă te menții în limitele decenței poți să nu te limitezi la nimic. 

PLUS UNUL
Dacă statutul tău în această zi este „plus unul”, atunci cel mai probabil nu cunoști majoritatea persoanelor prezente la nuntă. Prin urmare, trebuie să arăți bine, dar nu și provocator. Urmează codul vestimentar declarat și fă-ți un machiaj simplu, de exemplu în culori naturale – crede-mă vei avea încă o mulțime de oportunități să încerci umbrele neon. 
Text: Foto: Getty Images