5 pensule de machiaj de care CHIAR ai nevoie

Un artist este la fel de bun precum sunt instrumentele cu care lucrează – sau cel puțin așa se zice. La fel putem spune și despre machiaj. Dacă îți dorești un machiaj impecabil, vei avea nevoie de pensule eficiente. Noi am făcut o listă cu 5 pensule de care nu te poți lipsi.

1. PENTRU BAZĂ

Cand vine vorba de fond de ten, uită de burețel și folosește o pensulă. Consistența fondului de ten va determina ce tip de pensulă să alegi. Dacă îți plac cele cremoase, cu grad ridicat de acoperite, atunci optează pentru o pensulă plată. Dar dacă preferi un fond de ten lejer, o pensulă pufoasă te va ajuta sa-l întinzi cu ușurință pe ten. 2. PENTRU ACOPERIRE

O pensulă pentru corector este o necesitate în arsenalul tău de ustensile pentru machiaj. Îți facilitează întinderea corectorului lichid în zona de sub ochi, acoperind astfel cu mare precizie cearcănele. Maschează imperfecțiunile cu ajutorul corectorului punctând ușor cu pensula pe zona afectată. Asigură-te că potrivești nuanța corectorului cu cea a fondului de ten pentru o acoperire perfectă. 

 

 3. PUDRA

Pensulele pentru fardul de obraz și pentru pudră trebuie să fie moi, rotunde și plate. Încarcă pensula pe ambele părți pentru o acoperire uniformă.  

4. OCHI

Pentru ochi, cel mai bine este să ai două pensule în trusa de machiaj. Vei avea nevoie de una de mărime medie, pentru a întinde fardul pe pleoape, și una mai mică pentru definire. Folosește pensula mai mică pentru a trasa conturul deasupra genelor și pentru a intensifica nuanța în pliul ochiului. Poți folosi peria unghiulară pentru a umple sprâncenele. 


5. BUZE

Specialiștilor în frumusețe nu le lipsește niciodată pensula pentru buze. Astfel, reușesc să aplice pigmentul pe buze, definesc conturul buzelor și obțin o aplicare perfectă. De asemenea, pensula pentru buze permite rujului să reziste mai mult – odată ce încerci, nu vei mai reveni la metoda clasică!


Text: