Cum miroase fericirea?

Fericirea are o mireasmă distinctă. De fapt, ultimele studii indică faptul că oamenii pot transmite emoții pozitive - precum bucuria – prin mirosul transpirației. Parfumurile au captat dintotdeauna arome specifice care declanșează senzații de fericire. Iată câteva din notele noastre preferate, pentru o stare de bine.

CĂPȘUNI

O adiere proaspătă de căpșuni nu este doar delicioasă, ci se spune că are și abilitatea de a crește nivelul de concentrare. 

LAVANDĂ

Un ingredient foarte des întâlnit în parfumuri -  levănțica - este renumită pentru inducerea stării de relaxare. În caz că te confrunți cu o situație stresantă, sau dacă îți dorești un parfum care să îți dea un sentiment de încredere, levănțica este mireasma ideală. 


VANILIE

Vanilia cea dulce se spune că reduce stresul și anxietatea. Este o mireasmă reconfortantă, ideală pentru atunci când ai nevoie de un strop de optimism.  

IASOMIA

Iasomia este deseori folosită în aromaterapie drept antidepresiv. Această floare cu un parfum dulce, delicat are proprietăți incredibile de a reduce stresul și de a intensifica starea de bine. MERE & PERE 

Energizează-te cu arome de mere și pere. Aceste ingrediente ”zâmbărețe” fac minuni împotriva stării de anxietate. 

CITRICE

Portocalele, lămâile și grepfruturile nu sunt doar bune pentru sănătate, mireasma lor având  și abilități de a-ți induce o stare de bine. Parfumurile cu note de citrice sunt minunate pentru stimularea stării de alertă. 

IARBĂ PROASPĂT TUNSĂ

Se spune că mireasma de iarbă proaspăt tunsă te poate face mai relaxat și mai fericit, și, de altfel, are și abilitatea de a îmbunătăți memoria. Dacă nu ai un gazon pe care să-l tunzi, caută un parfum care să conțină aceste note.  

Parfumul nostru preferat

HAPPYDISIAC 

Maestrul parfumier Olivier Cresp este considerat unul dintre cei mai talentați parfumieri. Stabilit în Paris, Olivier este creatorul faimosului parfum ”Angel” de la Thierry Mugler, și mai târziu, a parfumului Oriflame ”Happydisiac Woman”, pe care l-a creat împreună cu Elise Benat.

Happydisiac combină mireasma suculentă a căpșunilor strivite cu note delicate de iasomie egipteană. Acest parfum captează ingredientele fericirii, creând o mireasmă pentru care merită să zâmbești.

Cumpără Happydisiac de aici!


Text: Foto: Shutterstock