3 lucruri pe care nu le știai despre modul în care să porți parfumul

Fiecare dintre noi are propriul mod preferat de a utiliza parfumul, dar unele trucuri funcționează mai bine decât altele. Explorează câteva dintre acestea mai jos pentru a beneficia la maximum de parfumul pe care îl folosești!

1. CEA MAI BUNĂ MODALITATE DE A ÎNCERCA UN PARFUM
Simpla utilizare a eșantioanelor de carton pentru a încerca un parfum nu este de ajuns. Mai mult decât atât, aceastea nu vor dezvălui adevărata aromă a modului în care acesta reacționează pe piele. Cea mai bună modalitate de a experimenta cu adevărat aroma reală a unui parfum este să-l pulverizezi direct pe piele, de preferință la încheietura mâinii sau pe vârful degetelor. Ambele zone reprezintă puncte unde sângele pulsează mai viguros, crescând astfel temperatura pielii, iar căldura însăși contribuie la răspândirea parfumului. În acest fel, vei observa dacă mirosul se modifică atunci când interacționează cu moleculele pielii, și de asemenea îți vei putea face o idee despre durata de menținere a parfumului. În cele din urmă, pentru a experimenta cu adevărat elixirul, acordă-i timpul necesar pentru a se usca complet și așteaptă 3 minute pentru ca întregul buchet de arome să-și facă apariția. Apoi mai miroase-l din când în cand, la interval de câteva minute, pentru a vedea modul în care acesta se modifică.

2.  CUM SĂ FACI UN PARFUM SĂ PERSISTE MAI MULT 

O parte din consistența parfumului se poate descompune cu ușurință, ceea ce poate determina dispariția mirosului sau îl poate face ușor de uitat, ceea ce demonstrează cât de delicat este acesta de fapt. Uleiurile de parfum, uleiurile esențiale și alcoolul își modifică structura moleculară. Asigură-te că păstrezi flacoanele departe de lumina directă a soarelui, căldură și umiditate și depozitează-le într-un loc întunecat, la temperatura camerei.

Îți dorești ca parfumul să dureze mai mult pe piele? Nimic mai simplu! Începe prin hidratarea adecvată a pielii cu o loțiune care nu conține parfum. Suprafața hidratată a pielii va reține aroma. În al doilea rând, deoarece căldura activează parfumul, punctele de pe corp unde pulsul este mai intens sunt cele mai bune locuri pentru a aplica elixirul favorit. Aceste puncte sunt situate la încheietura mâinii, în spatele urechilor, pe partea interioară a coatelor, în spatele genunchilor și pe glezne. Cel mai bun loc pentru a aplica parfumul este în părul tău, dar deoarece parfumul conține de obicei o cantitate mare de alcool, acesta îl poate usca. În schimb, îți recomandăm să pulverizezi o cantitate mică pe pieptenele sau peria de păr pe care o folosești . 

Și nu în ultimul rând, nu freca picăturile prețioase, ci lasă parfumul să se usuce singur sau atinge ușor zona pentru a intra în piele. Și iată cum ai obținut un parfum care va dura întreaga zi!

3. CUM E MAI BINE SĂ APLICI PARFUMUL? PE HAINE SAU DIRECT PE PIELE?
Parfumul pulverizat pe haine va dura, de obicei, foarte mult și se va menține până la momentul spălării acestora (uneori chiar și după aceea!). Din păcate, dacă vei aplica parfumul pe hainele tale, mirosul acestuia va fi fad. Parfumul nu se va evapora corespunzător, pentru că moleculele de ulei din parfum au nevoie de căldură pentru a fi activate. Deoarece pielea ta are un aport substanțial în chimia specifică a acestuia, vei pierde caracteristicile unice pe care aceasta le conferă parfumului. Pentru a păstra în continuare o notă personală, pulverizează puțin pe haine (asigură-te că nu pătează!), dar concentrează-te pe cel puțin unul din punctele calde ale corpului și aplică o cantitate generoasă. Astfel, vei putea purta parfumul favorit și, în același timp, îți vei completa esența propriei personalități!

Text: Foto: Oriflame