3 TEHNICI DE MASAJ FACIAL PE CARE TREBUIE SĂ LE CUNOȘTI

Masajele faciale sunt din ce în ce mai populare în ultima vreme și tot mai mulți oameni apreciază beneficiile acestora. Cele trei tehnici majore care merită a fi încercate sunt: masajul stimulator, masajul de drenaj limfatic și masajul de presopunctură. Iată cum le poți face!

MASAJUL STIMULATOR PENTRU FAȚĂ

Cui îi este indicat?
Persoanelor cu tenul palid, lipsit de strălucire. 

De ce să îl faci?

Masajul stimulator pentru față este ușor de inclus în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Iar atunci când este făcut corect (și cu regularitate) se pot obține rezultate vizibile: tonifierea pielii, o mai bună conturare a musculaturii și un ten strălucitor.

Cum să îl faci?
În acest caz, tehnologia este cel mai bun prieten al tău. Umezește-ți fața și aplică o cantitate mică de gel de curățare pe fiecare parte a feței. Întinde într-un strat subțire pe piele. Folosind peria de curățarea a tenului Skin Pro, masează cu capul periei prin mișcări circulare pielea din jurul feței, stimulând circulația sângelui în aceste zone. Continuă operațiunea aproximativ 20 de secunde pe frunte și încă 40 de secunde pe restul feței (bărbie, obraji, nas, etc.). Este nevoie doar de un minut și s-a dovedit clinic că oferă celor ce îl practică o piele mai radiantă în doar câteva săptămâni! 

MASAJUL DE DRENAJ LIMFATIC

Cui îi este indicat?
Persoanelor cu tenul umflat și cu zone inflamate ale feței.

De ce să îl faci?
Ganglionii sunt responsabili cu combaterea infecțiilor și filtrarea substanțelor nocive pentru a-ți menține sănătatea. Există sute de astfel de ganglioni în corpul omenesc, inclusiv în spatele urechilor, sub maxilar și în zona dintre nas și obraz. Practica masajului de drenaj limfatic al feții - atunci cand este făcut corect - poate ajuta la stimularea mișcării fluidelor, la dezumflarea feței, pentru o piele mai tonifiată si radiantă.

Cum să îl faci?
1. Începe de sub osul maxilarului, aplicând uleiul de față cu o presiune ușoară asupra venelor care se află pe ambele părți ale gâtului. Spre deosebire de stimularea masajul de stimulare facială, în acest caz presiunea trebuie direcționată în jos pentru a înlesni scurgerea, nu în sus pentru tonifiere. 
2. Utilizează o mișcare de sus în jos masând cu degetele fiecare parte a nasului și zona din fața și cea din spatele urechilor. 
3. Cu ajutorul degetelor inelare de la ambele mâini trasează un C imaginar în jurul osului orbital, masând dinspre colțul interior al sprâncenelor. Această procedură va ajuta la dezumflarea pungilor de sub ochi.

MASAJUL DE PRESOPUNCTURĂ

Cui îi este indicat?
Persoanelor care au ochii obosiți. 

De ce să îl faci?
Atunci când petrecem timp îndelungat în fața calculatorului, sau ne încruntăm ochii din diferite motive în mod regulat, muschii ochilor se contractă și obosesc. Acest lucru poate duce la apariția ridurilor fine la colțurile exterioare ale ochilor. Presopunctura(o metodă antică de vindecare originară din China) implică aplicarea presiunii pentru eliberarea tensiunii, în acest caz relaxarea mușchilor ochiului, pentru a preveni formarea ridurilor.

Cum să îl faci?
Presează ușor cu ajutorul degetelor în următoarele zone:

1. Colțul interior al ochilor
2. Colțul interior al sprâncenelor
3. Oasele supraorbitale, aflate deasupra sprâncenelor, pe frunte
4. Colțul exterior al ochilor
5. Sub ochi
6. Colțul interior al ochilor, de pe ambele părți ale nasului.

Text: Foto: Getty Images