Îngrijirea părului primăvara

Adio capete despicate și păr uscat! După sezonul de iarnă, părul tău poate părea slab și fragil. Îți dezvălui secretele îngrijirii și recuperării eficiente!

Ce îngrijire suplimentară are nevoie părul primăvara?

În primul rând este necesar să ne ajutăm organismul cu o dietă sănătoasă și variată, reducerea stresului și un somn bun – acest lucru este deosebit de important în perioada în care avem imunitatea slăbită. Citește coloana expertului nostru în sănătate Tanya Rybakova despre ce alimente trebuie să adaugi în dietă și cum să ai grijă de sănătatea părului din interior.

Cum să îți întărești părul pe toată lungimea?  

Primăvara este deosebit de important să menții o barieră de protecție naturală, iar principalul asistent pentru păr sunt uleiurile. Îți recomandăm uleiul pentru întărirea părului Eleo. Conține o combinație de trei uleiuri valoroase simultan: taman este bogat în acizi grași și restabilește bariera de protecție, argan hrănește profund și restabilește cuticula, trandafir strânge părul și îl face mai ascultător.  

Ce greșeală se face cel mai des în îngrijirea părului? 

Oamenii uită că părul umed este foarte sensibil și nu trebuie să fie întins prea mult în timpul coafării. De asemenea, este important să reții că în timp ce usuci părul cu prosopul nu trebuie să îl freci ci doar să absorbi apa din păr. 

Cum eviți părul uscat? 

Desigur, ar trebui să folosești întotdeauna balsam, dar este foarte important să speli părul cu apă călduță, nici prea caldă, nici prea rece. Evită un uscător prea fierbinte și folosește produse de protecție atunci când te coafezi la cald.  

Ce alte principii sunt potrivite pentru toată lumea?  

Află de ce are nevoie părul tău și folosește numai produse care ți se potrivesc. Pieptănă părul înainte de a face duș, pentru a nu-l trauma când este dus. Aplică o mască de păr o dată pe săptămână, aceasta va revitaliza părul și îl va umple de energie.

Text: Foto: Getty Images