Haideți să ne clarificăm mai întîi cu ADN-ul ...
Pe scurt: molecula de ADN poartă cu ea toate informațiile care ne fac pe noi cine suntem. Noi moștenim aceste informații de la ambii parinți, din acest motiv ADN-ul este unic - nu există doi oameni cu același ADN în lume. Ei bine, poate doar cu excepția faptului ca aveți un frate sau o soră geamenă ce poate avea un ADN identic ca al Dvs.
Deci în cazul în care genele noastre determină modul în care noi arătăm – începand cu culoarea părului, înalțimea și trăsăturile corpului - ar parea că îngrijirea pielii nu este atât de importantă?
Studiile recente arată contrariul. Cercetatorii au descoperit că 80% din imaginea noastră, depind de factorii de mediu și alegerile noastre personale. Prin alegerile personale, am în vedere, ceea ce mâncăm, ce fel de apă bem, dacă avem parte de suficient somn și așa mai departe. Menționând factorii de mediu, ne referim la radiația solară, fumat, poluare și modul sedentar de viață cu un aer condiționat uscat.
De ce acești factori sunt atât de importanți?
În primul rînd, deoarece aceștia conduc la oxidare și la îmbătrânirea celulelor pielii.
Pe parcursul vieții și consumului nostru de oxigen organism produce radicali liberi care distrug celulele. Mici cantități de radicali liberi sunt chiar utili, fară ei, corpul nostru nu va funcționa corect. Dar excesul lor poate duce la boli grave, precum îmbătrânirea pielii. Stresul, fumatul, alcoolul, lumina soarelui și poluarea pot agrava situația.
Cât de dăunător este soarele pentru piele?
Expunerea excesivă la soare poate duce la o varietate de consecințe neplăcute, dintre care cel mai rele este cancerul de piele. Radiațiile ultraviolete nocive provoacă tulburări de pigmentare ți distrugerea elastanului și colagenului din piele, care, la randul sau, duc la formarea ridurilor și lăsarea conturului facial.
Dar, în același timp băile de soare sunt folositoare pentru organism pentru că ele sunt o modalitate de a produce vitamina D, necesară pentru absorbția calciului, care este responsabil de rezistența osoasă și performanța sistemului imunitar. Vitamina D este, de asemenea, numită vitamina fericirii. Pentru ca corpul nostru să o producă în cantități suficiente, este necesar să se petreaca 10 minute în zi în aer liber.
Cum putem influența încetinirea procesului de îmbătrânire?
Evitați expunerea indelungată la soare, beți multă apă, mâncați alimente sănătoase ți nu uitați de îngrijirea complexă, care este necesară pentru a curăța în mod corespunzător pielea și care îi furnizează toate substanțele nutritive necesare.
Până la ce varstă nu este prea târziu să ne îngrijorăm pentru tenul nostru tânăr?
Niciodată nu este prea târziu pentru a dobandi instrumentele potrivite de îngrijire! Radiația solara are un efect cumulativ, iar prejudiciul principal asupra sănătății noastre noi îl primim până la 20 de ani, dar cu toate astea, situația poate fi remediată prin îngrijire complexă a tenului.