Multivitamine pentru pielea ta

Pielea noastră este în permanență expusă la condiții neprietenoase: poluare, stres, efectele soarelui și lista poate continua. Însă putem să combatem toate aceste consecințe nocive cu antioxidanți și vitamine. Iată-le pe cele pe care trebuie să le cunoști.

CELE CARE ÎȚI OFERĂ STRĂLUCIRE

Cel mai probabil vei regăsi vitamina A în produsele tale anti îmbătrânire sub forma de retinol. Acest antioxidant puternic este un ingredient ce comunică cu celulele, ceea ce înseamnă că se prinde de celule și le determină pe acestea să se comporte precum celulele tinere. Gândește-te ca la o bătălie: retinol vs. radicalii liberi. În timp ce radicalii liberi îmbătrânesc celulele, vitamina A le ajută să întinerească. Există însă un singur dezavantaj: dacă pielea ta este iritabilă, va fi nevoie să introduci treptat retinolul.

Găsești vitamina A aici: Cremă de zi anti-îmbătrânire FPS 10 Love Nature

 

CELE CARE ÎȚI OFERĂ STRĂLUCIRE

Vitamina C (acidul ascorbic) este un antioxidant eficient ce protejează pielea de efectele radicalilor liberi cauzate de factorii agresivi din mediu, precum poluarea și expunerea excesivă la soare. Drept consecință, este un tratament eficient antirid pentru că stimulează sinteza de colagen și ajută la reparearea țesuturilor. De asemenea, inhibă sinteza de tiroziniază (enzima regăsită în piele, care produce melanina), de aceea este un ingredient des folosit pentru a obține efectul de iluminare și pentru tratarea hiperpigmentării. Deloc rău pentru o vitamină, nu?

Găsești vitamina C aici: Ser de noapte regenerator Time Reversing SkinGenist

 

CELE CARE REPARĂ

Vitamina E (Tecoferolul) este un antioxidant ce reduce riscurile efectelor radicalilor liberi, cauzate în special de soare. Și acest lucru se întâmplă perntru că absoarbe energia din razele UV, vizând efectele negative ale acestora, precum liniile fine și ridurile. Pe lână proprietățile anti-îmbătrânire, vitamina E fortifică bariera de hidratare a pielii și are acțiune anti inflamatoare, devenind astfel și un tratament eficient pentru arsuri solare sau cicatrici.

Găsești vitamina E aici: Balsam multifuncțional Tender Care 

 

CELE PENTRU COMBATEREA ROSEȚII

Vitamina B3 (niacina sau acidul nicotinic) amplifică producția de ceramide („lipiciul” ce menține celulele de suprafață împreună).  Acest proces  întărește funcția de protecție a barierei pielii, păstrând „hidratarea bună” în piele și lăsând „iritanții răi” să fie eliminați. Acest comportament de „scut” contribuie la corectarea ridurilor. Însă Vitamina B3 are și proprietăți anti-inflamatoare, de aceea este deseori folosit în tratamentul antiacneic. Și pentru că are proprietăți benefice asupra celulelor, determinându-le pe acestea să sintetizeze colagen, constituie de asemenea un tratament eficient pentru combaterea petelor roșii rămase în urma coșurilor.

Găsești vitamina B3 aici: Cremă hidratantă de zi Essentials

 Text: Foto: Shutterstock