Regula de aur a curățirii tenului

Curățarea – un pas obligatoriu în rutina de îngrijire a pielii. Pare simplu și evident, dar ascunde capcane pe care am învățat să le ocolim. Citește lista noastră completă ce se permite și ce nu trebuie să faci în timpul procedurii de curățare.

Fața TREBUIE curățată dimineața și seara

Noaptea pielea se regenerează, iar în acest proces produce o cantitate în exces de sebum. Sarcină de curățare dimineața – a elimina excesul de grăsime de pe piele, celulele moarte ale pielii și impuritățile și de a pregăti pielea pentru aplicarea serului și cremei hidratante. Seara sarcina principală este de a îndepărta machiajul și a elimina impuritățile și excesul de grăsime, care sau acumulat pe piele pe tot parcursul zilei. Acest lucru va preveni iritarea precum și va reduce riscul de riduri, petele de vârstă și pierderea elasticității pielii. Crede, rezultatul merită pentru a reține importanța acestei proceduri.

NU spăla fața cu un săpun obișnuit

Un săpun obișnuit are un pH ridicat, ceea ce îl face nepotrivit pentru curățarea feței. Săpunul cu care te speli pe mâini va distruge stratul protector natural al pielii, o va usca și îți va provoca senzația neplăcută de pielea strânsă. Nu proceda astfel.

TREBUIE să utilizezi produse de curățare potrivite pielii

Alege produsele pentru curățare bazându-te pe tipul și nevoile pielii, deoarece nu există un singur produs care se potrivește tuturor oamenilor. Laptele demachiant conține o textură cremoasă bogată și nu face spumă, de aceea se potrivește tenului uscat și matur. Iar gelul pentru curățare, curăță și înmoaie pielea și este ideal pentru tenul normal sau gras.

NU utiliza produse care lasă pielea uscată

În cazul în care, după spălare ai senzația de etanșeitate, cel mai probabil demachiantul este prea agresiv și distruge stratul protector al pielii. De obicei, astfel de produse aleg persoanele cu ten gras – este o greșeală, deoarece astfel doar se stimulează și mai mult procesul de producție a sebumului.  

TREBUIE utilizat dispozitivul de curățare a pielii

Dispozitivul de curățare – următorul nivel al procedurii de îngrijire de zi cu zi. Aplică produsul de curățare pe peria dispozitivului și masează pielea timp de un minut. Acest lucru va ajuta la eliminarea murdăriei, resturile de machiaj, celulele moarte ale pielii și porii desfundați. În plus efectul de stimulare face pielea mai radiantă.

NU alege produsul de curățare ghidat de preț

Cu siguranță ai observat să prețul produselor de diferite mărci diferă în mod semnificativ unele de altele. Cercetarea științifică, studiile clinice, ingrediente scumpe – toate acestea, desigur că afectează prețul. Îți recomandăm să începi cu identificarea tipului pielii și necesitățile ei reale – acesta trebuie să devină punctul de pornire în căutarea produsului potrivit de îngrijire.

TREBUIE să utilizezi o loțiune tonică 

Al doilea pas al procedurii de curățarea - loțiunea tonică. Ea îndepărtează toate impuritățile, cu care nu se descurcă produsele obișnuite, reduce vizual porii din cauza unei curățări profunde, netezește pielea, restabilește echilibrul de pH și pregătește pielea pentru aplicarea serului sau cremei. Pentru a aplica loțiunea tonică pe piele vei avea nevoie de un disc de bumbac sau șervețel.

NU se permite spălare cu apă fierbinte

Cât de plăcut nu ar fi, nu face acest lucru. Apa fierbinte mai ales de la robinet usucă în exces pielea, de aceea alege să te speli cu apă de temperatura camerei.Text: Foto: Kristine Wreyford, Fotolia