Tinerețe veșnică: luptăm cu primele semen ale îmbătrânirii

Somn insuficient, gustările dăunătoare, prea multă cafea – mai devreme sau mai târziu vine o zi când toate încălcările regimului încep să afecteze starea pielii tale. Și nu este acneea din adolescență, ci primele semene ale îmbătrânirii: riduri, ten tern, pori dilatați. Vorbim despre modul cum să luptăm eficient cu acestea.

SEMN AL ÎMBĂTRÂNIRII: DESHIDRATAREA

Soluție: Odată cu debutul pubertății corpul feminin începe să producă un hormon progesteron care provoacă uscarea pielii. Deci, de la o vârstă fragedă este necesar de a acorda atenție hidratării – acesta este cel mai bun mod de a preveni apariția semnelor de îmbătrânire. Creme de zi hidratantă care conține aminoacizi, antioxidanți, minerale și vitamine luptă cu aceste simptome. De exemplu, crema de zi True Perfection conține celule stem din plante, aplicată peste ser ajută la menținerea pielii proaspete și radiante.

SEMN AL ÎMBĂTRÂNIRII: PUNGILE DE SUB OCHI

Soluție: Dacă îți place să petreci toată noaptea, să consumi alimente sărate și să bei puțină apă, riști să ai nu cel mai la modă accesoriu al sezonului: pungi sub ochi. Să scapi de ele te va ajuta crema pentru pielea din jurul ochilor care conține cafeină – ea are efect de a strânge pielea. Mai mut de atât, această cremă protejează pielea delicată din jurul ochilor și luptă cu semnele de îmbătrânire, unde ele apar în primul rând. Iar dacă o păstrezi în frigider efectul va fi îmbunătățit de masajul aplicatorului rece.
SEMN AL ÎMBĂTRÂNIRII: TON AL PIELII NEUNIFORM

Pielea ta are ton neuniform, porii devin mai vizibili,  iar fața lipsită de strălucire? Acesta este rezultatul acțiunii hormonului cortezol, care se produse în condiții de stres și lipsă de somn. Se poate declanșa, de asemenea, inflamații și apariția diferitelor defecte în piele și se inhibă capacitatea de regenerare a organismului. De aceea arăți mai în vârstă decât ești de fapt, din cauza insuficienții somnului. Regula de aur a frumuseții: opt ore de somn în fiecare noapte!

În cazul că hiperpigmentarea este cauzată de schimbările hormonale sau de expunerea la soare, te pot ajuta produsele ce conțin hidrochinonă sau vitamina C și, desigur, folosește întotdeauna produse cu FPS.

SEMN AL ÎMBĂTRÂNIRII: TEN LIPSIT DE STRĂLUCIRE

Soluție: Este timpul să recurgi la proceduri de exfoliere! Dispozitivul de curățare a pielii (spre exemplu SkinPro) îndepărtează celulele moarte ale pielii, produsele ce conțin acid glicolic stimulează procesele de regenerare din celulele pielii, iar acidul lactic și acidul salicilic vor ajuta să scapi de neajunsuri.


SEMN AL ÎMBÎTRÂNIRII: RIDURILE

Posibil, consumi prea mul zahăr? Verifică: doza maximă nu trebuie să depășească șase lingurițe pe zi. Zahărul provoacă inflamații, reduce colagenul și elastina, și aceasta, la rândul său duce la apariția ridurilor. Dietă adecvată, este, de asemenea, necesară, precum și îngrijirea corectă a pielii! 

Un antioxidant puternic astaxantina promovează producția de colagen, reduce ridurile, hidratează pielea, ajutând-o să arate tânără. Un motiv suficient pentru a adăuga astaxantina în dieta ta, nu-i așa?

Text: Foto: Shutterstock