Stil de viață durabil

De ce ce mai ușor să alegi junky food, să stai în fața calculatorului până târziu dar nu nu alegi o alimentație sănătoasă și o îngrijire corectă? În primul rând pentri că e mai plăcut să încalci regulile. Iar acțiunile care provoacă emoții pozitive vrem să le repetăm. Imaginează-ți că mănânci o felie de tort sau chips-uri. Ce simți în acest moment? Corect, plăcere - acesta fiind al doilea motiv. Când încerci să vă dezvolți un obicei, de exemplu, zilnic să oferi 10 minute îngrijirii pielii, beneficiul și bucuria este imposibil de obținut imediat. Cum ar trebui să acționezi? Îți spunem.

Îngrijirea complexă a pielii, sportul, nutriția corectă, cariera, în cele din urmă, dă rezultate în timp. Acesta este un proces. Prin urmare, iată de ce este atât de greu să te forțezi să faci ceva fără să primești plăcere, chiar dimpotrivă, simți opusul în încercarea de face acest lucru. Dar există o soluție!

FII OCUPATĂ
Când ne îndepărtăm de ceva plăcut, dar dăunător, care face parte din obișnuințele zilnice, atunci aceasta este ceva ce trebuie schimbat. Aceasa atrage prin inerție! Este o altă chestie când la job apare un proiect interesant, începe să devină un nou hobby sau să te îndrăgostești - într-un cuvânt, îți îndrepți atenția către alte sfere ale vieții. Și uiți de obiceiurile proaste.

FĂ-ȚI O PROMISIUNE
Nici un obicei sănătos nu se formează într-o zi sau într-o săptămână, aceasta însemnând că perioada de acomodare la fel necesită timp. Fă-ți o promisiune! Promite-ți că dacă vei dace regulat acest exercițiu fizic, la sfârșit de săptămână îți vei lua un nou parfum pe care demult îl dorești. Sau dacă vei respecta o alimentație sănătoasă vei pleca în weekend într-un restaurant trendy. Motivează-te — numai tu stii care e o recompensa binevenită.

Sfatul Soniei Soldatova, blogger, trainer și antreprenor: «Sunt adeptă a slow beauty, frumuseții lente. Mi-a trebuit 8 ani pentru ca modelez corpul  meu cu ceva apropiat de visul meu. Lucrul asupra ta nu trebuie să fie perceput ca o muncă grea. Acesta este timpul tău personal, în care te afli cu tine însuți și te poți odihni de tot. Îngrijirea de sine, activitatea și sportul ar trebui să fie cu dumneavoastră pe tot parcursul vieții și într-un ritm măsurat. Și trebuie să ai grijă de tine în mod constant. Salturile de genu — astăzi mă spăl, aplic rapid loțiune, apoi îți amintești un an mai târziu— nu e despre mine».

STABILEȘTE OBIECTIVE REALE
Să pierzi 10 kg într-o săptămână, mâine te lași de fumat, iar poimâine — vei pregăti o masă festivă și un tort pentru 30 de persoane, deși cea mai tare parte a capacităților tale — paste cu fructe de mare: admite, aceste obiective nu-s realiste? Chiar dacă le faci pe toate și înc-o duzină pe lângă dacă nu primești nici o plăcere, nici un rezultat bun, nici un rezultat dorit, cel mai probabil, nu vei reuși.

Sfatul Irinei Gorbacheva, actriță: «de-a lungul vieții ne tratăm pe noi înșine ca pe ciorna veche a cuiva. Ne spunem: că într-o zi voi face totul perfect, voi avea grijă de sănătatea mea, de mine, însă nu azi. Pentru că nu am timp, nici oportunitate și nici dorință. Și apoi, la 35 de ani, o femeie își amintește, aleargă la sala de gimnastică, începe ași procura produse de îngrijire pentru față și așa mai departe. Dar toate aceste măsuri radicale conduc la o problemă și mai gravă: încercând să menții ceea ce nu este inițial în interiorul vostru. Pentru a te iubi, trebuie să înveți cum să o faci. Trebuie să te gândești la acest lucru zilnic, trebuie să investești timp și poate mai mult de un an îți va trebui. Aceasta este o abordare sistematică, se ocupă, de asemenea, de relațiile cu oamenii, prietenii, mediul, deoarece aceasta este toata energia voastră, pe care o dai și investești în ceva important».

FĂ FAPTE BUNE
Schimbările simple constau în pași mici. Pașii spre mai bine pot părea nesemnificativi, dar cu cât mai mulți pași faci, cu atât beneficiile devin mai tangibile. Aceasta se aplică nu numai vieții voastre, ci și vieții altora. Colectați și oferă lucrurile care nu-s necesare sau vechi, sau cărți la un orfelinat. Organizează o cursă și toate veniturile oferă-le către o fundație caritabilă. Înlocuiește lampa cu cele de economisire a energiei, la locul de muncă sau la dvs acasă. Deoarece frumusețea — este mai mult decât un corp atrăgător. De asemenea, sunt și faptele bune.

Distribuie pe rețelele sociale, cum tu faci o lumea mai bună și mai frumoasă indicând hashtagul #schimbarifrumoase. Cele mai frumoasee povești vor forma baza pentru o serie de filme documentare «Schimbări frumoase». Vezi mai multe detalii pe site-ul oriflamesummer.com.

Text: Foto: Vladimir Kochetkov, Oriflame