Fii motivată!

Ți se pare din ce în ce mai greu să mergi constat la sală? Noi știm sentimentul! Dar lipsa de motivație ar trebui să fie ultimul lucru care te împiedică să ai grijă de sănătatea ta. Așa că aici sunt câteva sfaturi despre cum să rămâi motivată.

 1. PLANIFICĂ-ȚI OBIECTIVE REALE 
  Stabilirea unor scopuri irealizabile nu este doar un lucru rău pentru corpul tău sau pentru stima ta de sine, dar te poate face și să vrei să renunți. Așa că asigură-te că îți stabilești obiective realiste, cu etape pe care le poți atinge. Apoi, după ce corpul tău devine mai puternic, poti crește obiectivele. Nu uita: a fi sănătos nu este un sprint, ci o alegere de stil de viață pe termen lung. 
 2. ACORDĂ-ȚI RECOMPENSE 
  După ce ai atins un obiectiv sau o etapă, sărbătorește! Răsplătindu-te pentru un comportament bun va face procesul mai distractiv și te va stimula mai departe. Chiar si lucruri mici, cum ar fi un smooothie sau vizionarea serialului TV preferat după sala de sport poate fi suficient pentru a transforma o rutină într-un obicei.
 3. FĂ PARIURI
  Este ușor să rupem promisiunile pe care le facem cu noi înșine, dar nu și cele pe care le facem cu ceilalți. Așa că, fă un pariu cu un prieten sau membru de familie. Având o presiune externă, acest lucru te va face să te gândești de două ori înainte să tragi chiulul. Puteți să dați și amenzi pentru oricine ratează un antrenament. Cu siguranță nu vei fi tu!  
 4. FĂ DIN ASTA O DISTRACȚIE 
  Considerând stilul sănătos și fitness-ul o ambiție pe viață, acest lucru ar putea fi cel mai important sfat. Dacă vei face același antrenament zi de zi, în cele din urmă te vei plictisi. De asemenea, muschii se vor obișnui cu mișcările tale, ceea ce înseamnă că nu se vor obține aceleași rezultate. Prin urmare, este crucial să schimbi antrenamentul cu mișcări noi, și mai presus de toate amuzante și provocatoare.
 5. VERFICĂ-ȚI FEED-UL
  Nu este niciun secret că ne petrecem prea mult timp folosindu-ne telefoanele. Așa că, fă din feed-ul tău un ajutor. Verifică Instagram și Facebook pentru conturile de fitness care te inspiră și fă din YouTube prietenul tău de antrenament prin vizionarea unor tutoriale de gimnastică motivaționale. Îți garantăm că uitatul la astfel de tutoriale te va face să vrei să te antrenezi!


Text: Foto: Getty Images