Îngrijirea pielii: mit sau adevăr?

Industria produselor de înfrumusețare este o junglă în care se aplică regula supraviețuirii celui care este bine informat. Fă-ți temele, cunoaște-ți pielea și caută produsele de îngrijire care se potrivesc perfect pielii tale! Te vom ajuta să afli ce este adevărat sau fals, vom demonta miturile și îți vom arăta unde este indicat să depui efort (și să îți cheltuiești banii!).

MIT SAU ADEVĂR 1: POȚI INFLUENȚA 80% DIN PROCESUL DE ÎMBĂTRÂNIRE AL PIELII 
ADEVĂR!
Desigur, moștenim genetic anumite caracteristici ale pielii, dar până la 80% din procesul de îmbătrânire a pielii este în realitate afectat de stilul de viață și de factorii de mediu cum ar fi radiațiile UV, poluarea și fumatul.

CE SĂ FACI? grijește-ți pielea, urmând o  rutină de îngrijire dimineața și seara și astfel vei avea un ten fabulos!

MIT SAU ADEVĂR 2: BEA MULTĂ APĂ PENTRU A AVEA O PIELE FRUMOASĂ
MIT! Este adevărat că trebuie să bei multă apă pentru sănătatea și bunăstarea generală a organismului, dar în ceea ce privește pielea, dacă este nevoie de hidratare suplimentară a pielii, aceasta trebuie aplicată local prin produsele de îngrijire a pielii. Singura situație în care ai putea observa o diferență la pielea ta dacă bei mai multă apă este în cazul în care organismul tău este foarte deshidratat. 

CE SĂ FACI? Folosește serul și crema hidratantă dimineața și seara pentru a te asigura că pielea ta primește hidratarea necesară.

MIT SAU ADEVĂR 3: POȚI REDUCE PORII MĂRIȚI
MIT! Porii lărgiti pot avea cauze genetice sau pot fi datorați acumulării excesului de sebum sau de impurități care îi înfundă, ceea ce duce la extinderea acestora. Curățirea și purificarea profundă a porilor îi va face să pară mai mici. La fel ca și restul pielii, capacitatea porilor întinși de a reveni la dimensiunile inițiale se diminuează odată cu vârsta, astfel încât porii pot părea mai mari odată cu înaintarea în vârstă.

CE SĂ FACI? Curăță și tonifică pielea dimineața și seara pentru a-ți menține porii curați și lipsiți de impurități.

MIT SAU ADEVĂR 4: VÂRSTA ESTE IRELEVANTĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ÎNGRIJIREA PIELII
ADEVĂR!
Pielea fiecăreia dintre noi este unică! Semnele de îmbătrânire ale pielii apar în momente diferite ale vieții, în funcție de etnie, genetică, factori de mediu și stilul de viață. De aceea, deși vârsta poate fi folosită ca punct de referință util, ar fi indicat să încerci să alegi produsele de îngrijire a pielii în funcție de semnele de îmbătrânire.

MIT SAU ADEVĂR 5:CREMELE HIDRATANTE STIMULEAZĂ ȘI MAI MULT EXCESUL DE SEBUM AL PIELII GRASE

MIT!
Toate tipurile de piele necesită hidratare! Pielea grasă poate fi în continuare uscată sau deshidratată – din cauza dezechilibrului dintre secreția de sebum și hidratare. Optează pentru produse de îngrijire a pielii care abordează acest dezechilibru, oferind hidratare profundă și contribuind totodată la eliminarea excesului de sebum.

CE SĂ FACIFolosește produsele de îngrijire a pielii potrivite nevoii si tipului tău de piele.

Text: Foto: Getty Images