6 SIMBOLURI ALE SUSTENABILITĂȚII PE CARE TREBUI SĂ LE CUNOȘTI

Vrei să faci alegeri mai sustenabile în domeniul îngrijirii cosmetice? În acest caz există câteva simboluri sustenabile pe care trebuie să le cauți. Consultă acest ghid pentru a afla care este semnificația acestora.

1. FRIEND OF THE SEA

Uleiurile noastre de pește din seria Wellness sunt recunoscute ca fiind sustenabile de către Friend of Sea (FOS). FOS este o organizație non-guvernamentala (ONG), non-profit, a cărei misiune este conservarea habitatului marin. În acest moment acesta este un proiect lider de certificare internațională pentru produsele provenite atât din pescuit sustenabil cât și din acvacultură. FOS conduce pescării care se alătură programului de certificare prin adoptarea de metode de pescuit selective și reduce impactul asupra ecosistemului cu randament de sustenabilitate maxim. Certificarea asigură de asemenea o înaltă calitate a standardului în ceea ce privește eficiența energetică și responsabilitate socială. 

2. FAIRTRADE

Crema noastră de zi și cea de ochi Ecobeauty sunt certificate de către Fairtrade. Acest lucru înseamnă condiții mai echitabile pentru agricultori și muncitori, astfel încât aceștia să poată investi într-un viitor mai bun pentru ei înșiși și pentru comunitățile din care fac parte. 

3. MARCA VEGAN SOCIETY

Supele noastre Natural Balance sunt înregistrate cu marca Vegan Society. Prin această marcă vă garantăm toate materiile prime și produsele finale, marcate cu simbolul lor, ca neavând ingrediente derivate din sau testate pe animale.

4. ECOCERT

Gama noastră Ecobeauty este certificată de Ecocert. Ecocert garantează utilizarea optimă a ingredientelor naturale și un minim de substanțe sintetice, și promovează utilizarea de ingrediente provenite din agricultura ecologică.

5. FSC

Folosim hârtie/ carton FSC pentru majoritatea cutiilor noastre care garantează că fibrele utilizate în producția de hârtie/ carton provin din păduri bine gestionate și din alte surse controlate.

6. THE GREEN DOT

The Green Dot este un simbol de licență, care arată că Oriflame a contribuit din punct de vedere financiar la organizarea colectării, sortării și recuperării ambalajelor folosite.

Text: