7 greșeli de evitat pentru a scăpa de acnee

Tenul predispus acneei nu este rezervat doar celor aflați în perioada pubertății. De fapt, această problemă afectează multe femei trecute de 30, 40 de ani (chiar și mai mult). Îți prezentăm mai jos șapte greșeli comune de care ne facem vinovate și care înrăutățesc situația – și cum să învingi acneea odată pentru totdeauna!

ÎȚI USUCI EXCESIV PIELEA

Asocierea tenului predispus la acnee cu o piele murdară este o concepție greșită. Unul din factorii majori care contribuie la apariția acneei este producția în exces a sebumului, care poate închide porii și astfel apar și inflamațiile. Din cauza aspectului gras al pielii, poți fi tentată să îți speli în exces fața sau să folosești produse mult prea agresive. Această încercare de a usca pielea va produce și mai mult sebum. În schimb, este indicat să folosești un gel de curățare delicat, fără alcool și o cremă hidratantă lejeră în fiecare zi.

NU TE DEMACHIEZI ÎNAINTE DE CULCARE

Oboseala nu este o scuză să nu îți cureți tenul înainte de somn. Pe timpul zilei, pielea produce sebum și colectează impurități care se depun pe ten. Dacă toate acestea se regăsesc pe pielea ta o perioadă îndelungată, se nasc bacteriile ce cauzează coșuri. Asigură-te că îți înlături complet machiajul înainte de culcare cu un gel de curățare și o loțiune tonică, pentru a curăța orice urmă de impurități. 

NU-ȚI EXFOLIEZI NICIODATĂ PIELEA

Exfolierea este îndepărtarea celulelor moarte. Dacă pielea uscată nu este înlăturată, se acumulează pe ten și îți blochează porii, cauzând puncte negre și coșuri. O mască exfoliantă  te va ajuta să-ți înlături celulele moarte, sau poți să investești într-un dispozitiv de curățare
(precum Dispozitivul de Curățare SkinPro).CONSUMI PREA MULTE LACTATE

Pentru mulți, lactatele constituie factorul principal pentru coșurile de pe linia maxilarului. Deși legătura dintre lactate și acnee încă nu a fost confirmată în totalitate, o pauza de lactate de câteva zile ar putea fi răspunsul pentru a vedea dacă situația s-a îmbunătățit. 

 

"Oricât de tentant ar fi să îți storci coșurile, abține-te!

Nu faci decât să le prelungești perioada de vindecare"


TRATEZI CU PRODUSE NEADECVATE

Multe dintre produsele de îngrijire pentru adolescenți sunt puternice și usucă într-adevăr coșurile, însă aceste produse sunt mult prea agresive pentru un ten matur. Cu cât este mai deshidratat tenul, cu atât crește producția de sebum ce duce la formarea coșurilor. Alege produse potrivite pentru categoria ta de vârstă, produse care nu conțin ulei, dar au în componență antioxidanți. De asemenea, produsele ce au la bază acid salicilic (cremă de zi/noapte pentru tenul acneic adult Bioclinic) te pot ajuta să-ți ții problemele pielii sub control. 

ÎȚI STORCI COȘURILE

Corpul tău este construit să lupte împotriva infecțiilor, așa că oricât de tenant ar fi să îți storci coșurile, abține-te! Atunci când umbli la un coș, îi prelungești vindecarea, împingând bacteria și mai adânc în piele. De asemenea, riști să rămâi cu cicatrici. 

NU SCHIMBI AȘTERNUTURILE

Bacteriile din mediul înconjurător, din păr, de pe piele și transpirația se depun pe așternuturi și se tranferă înapoi pe față. Folosește doar fețe de pernă făcute din fibre naturale și răsucește-le de pe o parte pe alta. Spală-ți lenjeria de pat cu detergent fără parfum și schimbă fețele de pernă o dată la 2 seri.  

 

Text: Foto: Shutterstock