Machiajul perfect de petrecere, de Jonas Wramell

A sosit vremea petrecerilor! Și pentru a te asigura că look-ul tău este unul festiv, am stat de vorbă cu Directorul Artistic Oriflame, Jonas Wramell, despre trenduri, aplicarea machiajului de seară și despre îngrijirea pielii după petrecere.

De ce anume trebuie să ținem cont atunci când ne gândim la machiajul de petrecere?

Ei bine, depinde de tipul de petrecere la care o să mergi. Machiajul pentru o petrecere în timpul zilei diferă, bineînțeles, de cel purtat la un party de seară. Pentru mine, o regulă de bun simț ar suna cam așa: cu cât e mai multă lumină afară, cu atât este indicat un machiaj cât mai natural și viceversa. 

Cum putem obține cele mai bune rezultate atunci când ne pregătim pentru o ieșire de seară?
Aplică machiajul în etape. Începe prin a aplica fondul de ten și corectorul, apoi fixează baza de machiaj cu pudră pe frunte, bărbie, nas și obraji. Lasă machiajul să fie absorbit și să se fixeze, înainte de a aplica alte produse; aceste câteva momente sunt perfecte pentru a-ți aranja părul sau a aplica oja. Pe urmă, urmează ritualul de machiaj în această ordine: sprâncene, ochi și buze. 

Ne poți da câteva exemple de „așa nu” în ceea ce privește machiajul de seară?
Nu exagera! Un machiaj grozav presupune echilibru. Ori alegi să accentuezi sprâncenele și ochii, ori pui în focus buzele. Poți să te inspiri din ultimele tendințe, când vine vorba de culori, dar încearcă sa-ți păstrezi stilul propriu. Cel mai important este să descoperi care sunt cele mai frumoase trăsături ale tale și să le accentuezi, și crede-mă, vei arăta minunat!


 

Care sunt nuanțele de ruj pe care ar trebui să le purtăm la petrecerile din acest sezon?
Cea mai în tendințe nuanță a acestui anotimp este burgundy închis, însă dacă nu ți se potrivește, optează pentru roșu clasic, nu vei da greș!


Cum putem să purtăm pe stradă stilul grafic în machiaj? 
Aplică tușul așa cum procedezi de regulă. Apoi, cu o pensulă subțire, aplică peste tuș un fard negru și urcă spre pliul ochilor pentru a crea machiajul smoky. Astfel, machiajul va fi la fel de impact și în tendințe precum cel „grafic”.


Ce trebuie să facem pentru a împiedica sclipiciul din machiajul ochilor să se întindă pe toată fața?
Aplică întâi un fard de pleoape cremos (preferatul meu) și pe urmă stratul de sclipici. Baza cremoasă va ajuta sclipiciul să rămână fixat. În general, este dificil să înlături sclipiciul de la ochi, înainte de culcare, de aceea recomand să folosești un produs pentru strălucire tot cu bază cremoasă. 


Și cum putem evita aspectul lucios al feței atunci când dansăm toată noaptea?
Sfatul meu este să nu compromiți niciodată distracția și dansul la o petrecere de de dragul unui ten mat. Dacă te preocupă acest aspect, ia cu tine un șervețel special care absoarbe luciul. Sau dacă ai tenul gras, folosește o pensulă mică pentru pudră (ori una mare pentru fard) pentru a aplica puțină pudră pulbere pe zonele cu probleme. Nu aplica pudra pe toată fața, pentru că îți va acoperi porii și va încuraja și mai mult fața să lucească. 


Cum putem să afișăm un look fresh după o noapte lungă de party?
În primul rând, demachiază-te întotdeauna înainte de culcare, pielea ta are nevoie să respire. Cea de-a doua regulă: hidratează-te. Bea multă apă și aplică cremă hidratantă pentru a combate aspectul obosit al pielii. Dacă ai pungi sub ochi, încearcă un gel hidratant pentru zona ochilor. Și alege un machiaj cât mai natural, a doua zi după petrecere. 

Text: Foto: Fotolia