Harta Aromelor Oriflame

Pentru a crea parfumurile noastre folosim doar ingrediente de cea mai înaltă calitate din întreaga lume.Dorești să afli detalii? Te invităm într-o călătorie plină de arome!

EUROPA
Începem călătoria cu Italia. Aici vom vedea plantațiile celebre de portocali. Aroma florilor de portocale (fleur d'oranger, neroli — alte denumiri ale ingredietelor) a devenit populară încă din secolul XVI în Italia. Acum această notă unică este în compoziția floral-lemnoasă a parfumului Giordani Gold Essenza.

Încă unul dintre preferatele noastre din Italia este — lămâia. Proaspăt și energizant aroma uleiul de lămâie este utilizat în mai multe compoziții, spre exemplu, în compoziția aromei petru bărbați Men's Collection Citrus Tonic.

Mergem mai departe. La est de Italia, pe câmpurile pitorești din Bulgaria cresc trandafiri, uleiul cărora îl folosim la crearea aromei Volare. Principala tendință a sezonului și favorita parfumerilor, trandafirul oferă aromei o notă de romantism și amintește de momentele fericite.

AFRICA
Următoarea oprire — Maroc. Unul dintre cele mai vechi ingrediente de parfum crește aici — lemnul de cedru. Aroma sa puternică, dar nobilă ne-a inspirat la crearea compoziției Eclat Homme.

La Sud de Maroc, în exoticul Madagascar crește floare ylang ylang, a cărui miros amețitor acționează ca și afrodisiac. Nu e de mirare că uleiul de ylang ylang este utilizat pentru crearea apei de parfum Possess Woman.

ASIA 
Pentru a vă familiariza cu încă o aromă legendară, ne vom îndrepta la Est, în India. Aici crește tuberoza, floare a cărei arome se deschide doar în zorii zilei. Datorită aromei puternice notele de tuberoză sunt utilizate doar la crearea aromelor premium. Suntem încântați de a vă prezenta aceste note în compoziția apei de parfum Sublime Nature Tuberose.

Iubești aromele lemnoase? Atunci ne îndreptăm în Indonezia. Aici găsim lemn de santal, unul din cele mai scumpe ingrediente din lumea aromelor. Acest ingredient se află în compoziția apei de parfum Volare Gold.

AMERICA DE SUD
Traversăm Oceanul Pacific și ne aflăm în pădurile tropicale braziliene, unde putem găsi copacul de tonka. Boabele de tonka este unul din cele mai valoroase ingrediente în crearea aromelor. Colectarea acestor boabe se face doar după ploile musonice. După ce boabele se usucă la soare, pe ele se pune un „voal” alb — cumarina cristalină. Aceasta ese responsabilă de prospețimea și notele picante ale ingredientului. Datorită unei tehnologii speciale, am reușit să trecem acest moment special îв n flaconul apei de parfum Sublime Nature Tonka Bean.

AMERICA DE NORD
În Haiti, unde vom încheia călătoria noastră, vom găsi vetiver. Este un proces minuțios de obținere a acestui ingredient (mai mult de 12 luni de lucru) și notele bogate îl face să devină unul din cele mai dorite ingrediente pentru parfumeri. Notele lui se află în compoziția apei de parfum Giordani Gold Man: traseul rafinat de note de vetiver întruchipează natura carismatică a parfumului.

În Guatemala, vom găsi planta cardamom. Este un ingredient valoros, egal la preț cu șofranul și vanilia, acest minunat ingredient îl găsiți în compoziția apei de toaletă Men's Collection Dark Wood.

Text: Foto: Getty Images