Ingredientul magic al naturii: măslinele

Țările mediteraneene sunt renumite pentru pasiunea lor pentru uleiul de măsline. Este mai mult decât un ingredient în mâncare, este de asemenea secretul pentru un păr sănătos și o pielea frumoasă. Noi ne-am gândt să evaluăm puțin de ce aceste fructe mici sunt unele dintre cele mai impresionante cadouri pe care ni le oferă Mama Natură.

MĂSLINELE ȘI ÎNGRIJIREA PIELII

Măslinele, sub formă de ulei, sunt folosite de secole pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Uleiul utilizat pentru hidratarea pielii pătrunde adânc în pielea pentru a forma un scut puternic de protecție. Nu-ți sugerăm neaparat să te scunfunzi în ulei de măsline pentru a avea o piele frumoasă, însă cu siguranță produsele ce au la bază uleiul de măsline sunt ideale pentru repararea pielii după expunerea la soare sau pentru pielea deshidratată.

Măslinele sunt, de asemenea un ingredient esențial în multe din produsele anti-îmbătrânire, deoarece sunt bogate în antioxidanți, Vitamina A și E, care îți protejează pielea împotriva efectelor radicalilor liberi. 


MĂSLINELE ȘI ÎNGRIJIREA PĂRULUI

Uleiul de măsline este folosit de secole drept o soluție puternică pentru părul deteriorat (mulțumiri speciale Cleopatrei!). Bogate în antioxidanți, produsele pentru păr ce au la bază uleiul de măsline sunt perfecte pentru tratarea mătreții și pentru menținerea unui scalp sănătos. Iar cum ingredientele esențiale sunt hidratante, uleiul de măsline îți va face părul mătăsos și va oferi strălucire. Există o gamă largă de șampoane și balsamuri de păr cu ulei de măsline, însă dacă vrei un tratament pe care să ți-l faci singură, încălzește acasă ulei de măsline, aplică-l pe părul ud și înfășoară-ți părul într-un prosop timp de 30 de mine. La sfârșit, spală-ți bine părul și vei obține un păr ultra strălucitor. 


Text: Foto: Oriflame