Totul despre cosmeticele naturale

Numărul de produse cosmetice naturale și produse de îngrijire a pielii este în creștere zi de zi. Prin ce produsele, pe ambalajul cărora este inscripția „natural” sau „organic”, diferă unul de altul? Ne răspunde expertul nostru Milena Galeadi.

Ce înseamnă termenul „natural” de pe ambalajul produselor de îngrijire?

În ciuda existenței mai multor certificate de naturalețe, standarde pentru industria dată nu există, ceea ce implică o anumită libertate de interpretare a termenului dat. În același timp, este bine cunoscut faptul că astfel de ingrediente naturale – cele extrase din plante sau din alte surse naturale, prin mijloace mecanice, de exemplu prin presare sau cu ajutorul unor solvenți naturali.  

Ce semnifică atunci cuvântul „organic”?

Ingrediente organice – sunt ingrediente naturale cultivate într-un mod natural. Acest lucru înseamnă că, la creșterea acestora nu sunt folosite pesticide sintetice. 

Întotdeauna „natural” sau „organic” înseamnă mai bun, sau există vreo neînțelegere? 

Ingredientele naturale sau organice pot fi mai bune, dar, pentru că sunt destul de delicate ele sunt destul de dificil de păstrat și să extragi din ele ce e mai prețios. Cu toate acestea, ingredientele sintetice pot fi, de asemenea, sigure. Totul este determinat de proces, nivelul de expertiză și bază științifică, care o abordează producătorul în produsul final. 
 

„În loc să încerci să înțelegi structura complexă a produselor, este mai bine să acorzi atenție la filozofia companiei și relația acesteia cu mediul”.

 

Pot produsele naturale pentru îngrijire să fie la fel de eficiente în lupta împotriva semnelor de îmbătrânire, precum produsele obișnuite?

Nu este atât de simplu. Faptul nu ține doar de ingrediente naturale, cât în formula finală. 

”Eficacitatea produselor naturale poate crește semnificativ prin metode științifice.”

Ce valoare are brandul Ecobeauty pentru compania Oriflame? 

Naturalețea este în ADN-ul nostru. Mai întâi am început să producem produse cosmetice pe bază de ingrediente naturale în 1967, astfel, crearea unei game de produse de îngrijire naturale a fost pentru companie un lucru destul de natural și rezonabil. 


Spuneți-ne câteva cuvinte despre această linie de produse. 
EcoBeauty exprimă angajamentul nostru față de obligația de a obține ingrediente din natură sau din surse regenerabile de energie. Cosmetic Ecobeauty a primit certificat Ecocert, ceea ce confirmă faptul că fiecare produs este compus din cel mult 95% ingrediente naturale și nu mai mult de 5% ingrediente organice. În plus, toate produsele din gama EcoBeauty sunt produse conform standardelor stricte de mediu, iar ambalajul este complet reciclabil. Dar ceea ce ne face și mai mândri de gama EcoBeauty este faptul că gama dată de produse au într-adevăr rezultate vizibile, mai ales când se utilizată  complex!  

 

 

Text: Foto: Oriflame E-marketing team