Cum să începi o rutină?

ndiferent de vârstă, profesie sau locul în care locuiești în lume, nu putem subestima importanța unei rutine zilnice corecte.

DE CE SĂ URMEZI O RUTINĂ?
Consideră rutina ta de înfrumusețare ca pe un exemplu - efectuarea lucrurilor într-un mod structurat devine atât de naturală încât nici măcar nu trebuie să te gândești la acestea. Și totuși obții rezultatele dorite, nu-i așa? Rutinele simplifică lucrurile, îți economisesc timpul și contribuie la atingerea obiectivelor. De asemenea, te pot ajuta să scapi de obiceiurile proaste, să îți recapeți încrederea în tine și să devii cu adevărat cea mai bună versiune a ta.

CUM SĂ ÎNCEPI O RUTINĂ (SAU SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI UNA!)
Roma nu a fost construită într-o zi. Adaptarea, îmbunătățirea sau chiar transformarea unei rutine constă în efectuarea de mici schimbări. Într-adevăr, va fi nevoie de puțin timp, răbdare și dedicare, dar rezultatele vor merita cu siguranță! Studiile arată că durează 21 de zile pentru ca un nou obicei să devină o rutină. Dar, înainte de a începe, cel mai important lucru este să identifici care este scopul final. Îți dorești să pierzi în greutate, să găsești o rutină de exerciții sau să afli o modalitate de a dormi mai mult de 5 ore? Odată ce ai stabilit rutina pe care vrei să o începi, te poți concentra asupra micilor modificări pe care trebuie să le faci pentru a ajunge acolo.

1. OBIECTIVUL 1: URMAREA UNEI DIETE MAI SĂNĂTOASE SAU PIERDEREA ÎN GREUTATE
n cele mai multe zile reușim să ne ținem dieta sub control și să obținem toate substanțele nutritive de care avem nevoie. Dar, în unele zile, epuizăm resursele și apelăm la opțiunile rapide și ușoare, cum ar fi mâncarea fast-food, dulciurile și gustările nesănătoase. Dar nimeni nu este perfect, iar schimbarea dietei tale cu una mai sănătoasă nu trebuie să fie descurajantă sau să nu includă niciodată consumarea unui hamburger. E vorba doar de pași mici; consumul mai multor fructe si legume si să nu faci exces de zahar constituie un început minunat, inclusiv urmarea unei rutine simple.

Sfatul editorului: Încearcă metoda noastră ABC pentru început - citește mai multe aici!

2. OBIECTIVUL 2: SĂ FACI MAI MULT SPORT
Poate că ai auzit că ar trebui să faci sport aproximativ 20-30 de minute în fiecare zi. Cu toate acestea, pentru aceia dintre noi care fac puțin sau deloc sport, acest lucru ar putea părea la fel de dificil precum urcarea unui munte imens. Dar fii liniștită, acest lucru nu înseamnă să urmezi cursuri de yoga sau să treci pe la sala de sport în fiecare zi. O rutină solidă de exerciții include un start lejer; Începe cu o plimbare scurtă și ușoară și apoi, în timp, fă plimbări mai lungi, mai rapide sau jogging. O altă modalitate excelentă prin care poți face sport este să urci scările în drum spre birou sau cele din blocul de apartamente în locul ascensorului și adopți treptat mersul pe jos, făcând 10.000 de pași zilnic.

3. OBIECTIVUL 3: SĂ DORMI MAI MULT, SĂ FACI MAI MULTE
În același mod în care pielea se reînnoiește și se repară noaptea, mintea ta are nevoie de timp pentru odihnă și recuperare. Un somn odihnitor este esențial pentru a-ți menține corpul și mintea sănătoase și echilibrate. Încearcă să dormi minim 8 ore și fă un efort pentru a evita utilizarea dispozitivelor electronice cu cel puțin 1 oră înainte de culcare, pentru a nu-ți induce o stare de agitație. În schimb, bucură-te de o baie relaxantă sau citește o carte bună pentru a te relaxa. Namaste!

Text: Foto: Oriflame