Cum să obții rezultate maxime din activitățile sportive

Pentru a fi mai buni, mai rapizi și mai puternici, corpurile noastre au nevoie de multă atenție: să le oferim instrumentele necesare, o dietă echilibrată și repaos pentru a-și reveni după efort intens. Iată propunerea nostră!

POARTĂ HAINE SPORT PRACTICE ȘI ÎN TREND

Există haine special create pentru sport care îți schimbă tonusul de îndată ce le îmbraci. Și asta chiar înainte de a începe să transpiri! Este adevărat, echipamentul sportiv contribuie la starea sănătății tale. Adidașii vechi și uzați reprezintă un factor de risc, pentru ca pot provoca accidentări. Dacă obișnuiești să alergi, ia în considerare forma tălpii (plată, normală sau arcuită) atunci când îți cumperi adidași. Și alege haine pe corp, care absorb transpirația, pentru a înlătura disconfortul.

MONITORIZEAZĂ CU AJUTORUL TEHNOLOGIEI

Sportivii se numără printre cei mai mari fani ai trendurilor în  tehnologie. Astăzi există o colecție vastă de aplicații la îndemână, care îți monitorizează nivelul de activitate și oferă recomandări în alimentație. Nouă ne plac aplicațiile care arată pe hartă unde ai alergat, care înregistrează viteza, distanța parcursă și timpul!

ENERGIZEAZĂ-TE PENTRU SPORT


Obține rezultate maxime din activitatea sportivă oferind organismului energia necesară. Cu o oră înainte de efort intens, hidratează-te cu 500 ml de apă, pentru a evita deshidratarea. Acesta este de asemenea și un moment bun pentru a–ți lua resursele de carbohidrați cu eliberare lentă, dar dacă nivelul de energie este scăzut chiar  înainte de a începe ora de fitness, mănâncă o curmală sau o mână de stafide – aceste alimente te vor energiza instant.

SUPLIMENTE PENTRU UN NIVEL RIDICAT DE ENERGIE

Dieta echilibrată este o componentă cheie pentru sănătatea organismului tău, însă suplimentele îți oferă ingrediente esențiale care, posibil, îți lipsesc. Dacă ești fan atletism, include Vitamina B în dieta ta, pentru a-ți ajuta corpul să ardă mai rapid carbohidrații, în timp ce Vitamina C îți protejează și întărește sistemul imunitar. Vitamina D are efect benefic asupra oaselor, deoarece ajută corpul să absoarbă mai bine calciul.    

Text: