Cum să devii o adevărată ”Frumoasa din Pădurea Adormită”

Știai că femeile sunt de 9 ori mai preduspuse să sufere de insomie decât bărbații? Ne programăm timpul pentru muncă, pentru familie și socializare – și cu toate acestea, neglijăm să ne facem timp pentru somn.

Așa cum știm cu toții, somnul este esențial pentru bunăstarea noastră fizică și psihică. Este momentul când corpul nostru – în special pielea – se reface. Dacă nu dormi cele opt ore pe noapte, atunci este momentul pentru o schimbare. Iată cum să devii o adevărată ”Frumoasa din Pădurea Adormită”.

Stabilește o oră de culcare – Și respect-o!

Studiile indică faptul că cei care îți stabilesc și mențin o oră de culcare și de trezire constantă dorm mai bine. Culcatul foarte târziu face ravagii în ciclul tău de 24 de ore a corpului, așadar, încearcă măcar în weekend să menții o oră stabilită de somn. 

Controlează cantitatea de cafea

O singură ceașcă de cafea îți influențează energia pentru câteva ore. Așa că, dacă ești obișnuită să bei câteva căni de cafea după-amiaza, corpul tău încă va mai elimina cofeina seara târziu. Este indicat ca după prânz să alegi ceaiuri din plante sau băuturi fără cofeină.

Adaptează-ți programul pentru exerciții

Exercițiile de tip cardio îți oferă foarte multă energie. Astfel corpul tău elimină endorfine și adrenalină, ceea ce face ca astfel de sport să fie unul potrivit pentru zi, însă nu este deloc recomandat seara, dacă știi că ai probleme cu somnul. 

”Încearcă să îți programezi exercițiile fizice cu cel puțin trei ore înainte de culcare, sau poți opta pentru ceva mai relaxant, precum yoga, înainte de a te pregăti de somn.”


Încearcă trucul cu temperatura

O baie fierbinte îți ridică temperatura corpului, și astfel te destinzi. Această scădere de temperatură trimite mesaj creierului că ești obosită – și este, așadar, momentul pentru somn. Zzzz!

Lasă tehnologia deoparte

În dormitorul tău trebuie să fie puțin mai răcoare, liniște și întuneric, și, cel mai important – gadgeturile nu au ce căuta aici. Telefoanele, laptopurile și televizoarele îți impactează negativ ritualul tău natural de somn. Așa că, diseară, încearcă să lași toate acestea într-o altă încăpere.

Răsfață-te în miresme de lavandă

Lavanda este de mult timp un ajutor natural atunci când nu poți adormi. Pulverizează pe perne uleiuri esențiale de levănțică – parfumul te va calma și va trimite mesaj creierului că este momentul să dai stingerea!

Creează-ți un ritual de frumusețe

Deși somnul reprezintă cel mai eficient tratament pentru frumusețe – produsele cosmetice reprezintă un ajutor uimitor pentru piele. Noaptea, pielea își reface echilibrul natural și tot atunci este momentul când este extrem de receptivă la hidratare. De ce să nu profiți de acest lucru și să aplici un ser și o cremă hidratantă pentru noapte? Nu doar pielea va beneficia de acest tratament, dar menținerea unei rutine îți pregăteșt mintea pentru momentul de odinhă. Text: Foto: SHUTTERSTOCK