4 pași pentru o sănătate mai bună a oaselor

Știai că odată ce ajungi la vârsta de 30 de ani, oasele își pierd progresiv densitatea, iar riscul ca acestea să devină fragile crește odată cu trecerea anilor? Redu acest risc prin adoptarea a 4 pași simpli pentru oase cât mai sănătoase.

Densitatea minerală osoasă crește treptat de la naștere și până la aproximativ 25 de ani, când ajungem la vârful masei osoase. Apoi începe pierderea densității, dar modul corect de viață și o dietă echilibrată vor ajuta la menținerea sănătății oaselor și la reducerea fragilității.

1. Un regim alimentar bogat în calciu
Calciul contribuie la menținerea densității minerale osoase și a dinților sănătoși pe tot parcursul vieții. Calciul face ca oasele să fie dense, permite sângelui să se coaguleze, să contracteze mușchii și să bată inima. Puțin calciu ar trebui să fie întotdeauna în sânge pentru buna funcționare a tuturor sistemelorși dacă este prea mic în dieta ta, se spală din oase!

Crește aportul de calciu din alimente cum ar fi produsele lactate, sardinele(cu oase), tofu, migdale, alune și fasole. Legumele cu frunze de culoare verde-închis sunt, de asemenea, bogate în calciu, de aceea este recomandat consumul de kale, multe legume, varză. Redu consumul de sare și sodiu, deoarece acestea pot contribui la pierderea calciului din oase. Fă tot posibilul să reduci atât cafeaua cât și sucurile acidulate.

2. Fă mișcare

Exercițiile fizice care folosesc greutatea corporală sunt excelente pentru sănătatea oaselor. Unele exerciții ușoare folosind greutatea corporală includ: săritul cu coarda, săriturile, urcatul treptelor, genuflexiunile, sporturile ce implică folosirea unei rachete și drumețiile.

3. Petrece timp în aer liber
Vitamina D este necesară pentru absorbția calciului în oase. Regimul alimentar poate furniza doar o cantitate mică de vitamina D.Amintiți-vă că cea mai bună sursă a sa este soarele. Asigură-te că petreci 15-30 minute pe zi în lumina soarelui - puțin mai mult pentru cei care trăiesc în emisfera nordică (mai ales pe timp de iarnă).

4. Apelează la suplimente atunci când este necesar
Calciul intră în organism numai cu nutriție și este absorbit doar 30-40% din cantitatea consumată. Obținerea ratei zilnice nu este atât de ușoară, așa că ajută - te cu suplimente - de exemplu, încercați CALCIU MARIN & VITAMINA D. În plus față de calciu din alge marine, conține vitamina D și complexul AquaminTM patentat, conţine peste 72 de alte elemente minerale care îmbunătățesc acțiunea și absorbția calciului.

Text: Foto: Oriflame